Sastojci
- 180 g ovsenih pahuljica
- 6o g suvog grožđa
- 75 g pečenih lešnika
- 20 g kokosa
- prstohvat soli
- 110 g kikiriki putera
- 85 g meda
- 30 g kokosovog ulja
- Za glazuru:
- 90 g meda
- 30 g kokosovog ulja
- 30 g kakaa
Priprema
- 1.Najpre kratko ispecite lešnike u šerpici na šporetu, nekih 5 minuta, pa kad se malo prohlade, oljuštite ih od ljuske.
- 2.Kikiriki puter, med i kokosovo ulje stavite u manji lonac i otopite sve zajedno na blagoj vatri uz mešanje. Kad se sve lepo sjedinilo skinite sa vatre i ostavite da se malo prohladi.Napomena: U nedostatku kokosovog ulja, možete ga zameniti recimo otopljenim puterom ili masnoćom po želji, ali vam ipak ne bih preporučila da to radite jer neće biti to to. :)
- 3.Za to vreme, ubacite u secko redom: ovsene pahuljice, suvo grožđe, lešnike, kokos i prstohvat soli, i sve dobro izblendirajte, u kratkim pulsevima nekoliko puta, dok se sve lepo ne usitni.
- 4.Sada u to sipajte i mešavinu kikiriki putera, meda i kokosovog ulja i još jednom sve dobro izmešajte u secku, da se masa sjedini i poveže.
- 5.Uzmite pleh 25×15 cm, ili kvadratni 20×20 cm, obložite ga pek papirom i sipajte smesu za podlogu. Kašikom rasporedite i dobro utisnite svugde ravnomerno. Stavite u frižider.
- 6.Za glazuru zagrejte med i kokosovo ulje na blagoj vatri, skinite, i ubacite kakao. Dobro promešajte da dobijete glatku sjajnu glazuru i premažite podlogu. Vratite u frižider da se dobro ohladi i stegne, barem na 2 sata, a potom izvadite zajedno s papirom, i secite na štanglice.
- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar