loading...

petak, 20. siječnja 2017.

zdrave ovsene štanglice sa kikiriki puterom


Sastojci

  • 180 g ovsenih pahuljica
  • 6o g suvog grožđa
  • 75 g pečenih lešnika
  • 20 g kokosa
  • prstohvat soli
  • 110 g kikiriki putera
  • 85 g meda
  • 30 g kokosovog ulja
  • Za glazuru:
  • 90 g meda
  • 30 g kokosovog ulja
  • 30 g kakaa
  • Priprema

    1. 1.
      Najpre kratko ispecite lešnike u šerpici na šporetu, nekih 5 minuta, pa kad se malo prohlade, oljuštite ih od ljuske.
    2. 2.
      Kikiriki puter, med i kokosovo ulje stavite u manji lonac i otopite sve zajedno na blagoj vatri uz mešanje. Kad se sve lepo sjedinilo skinite sa vatre i ostavite da se malo prohladi.
      Napomena: U nedostatku kokosovog ulja, možete ga zameniti recimo otopljenim puterom ili masnoćom po želji, ali vam ipak ne bih preporučila da to radite jer neće biti to to. :)
    3. 3.
      Za to vreme, ubacite u secko redom: ovsene pahuljice, suvo grožđe, lešnike, kokos i prstohvat soli, i sve dobro izblendirajte, u kratkim pulsevima nekoliko puta, dok se sve lepo ne usitni.
    4. 4.
      Sada u to sipajte i mešavinu kikiriki putera, meda i kokosovog ulja i još jednom sve dobro izmešajte u secku, da se masa sjedini i poveže.
    5. 5.
      Uzmite pleh 25×15 cm, ili kvadratni 20×20 cm, obložite ga pek papirom i sipajte smesu za podlogu. Kašikom rasporedite i dobro utisnite svugde ravnomerno. Stavite u frižider.
    6. 6.
      Za glazuru zagrejte med i kokosovo ulje na blagoj vatri, skinite, i ubacite kakao. Dobro promešajte da dobijete glatku sjajnu glazuru i premažite podlogu. Vratite u frižider da se dobro ohladi i stegne, barem na 2 sata, a potom izvadite zajedno s papirom, i secite na štanglice.

Nema komentara:

Objavi komentar