loading...

utorak, 24. siječnja 2017.

Vocno - kremasti kolac


  • Sastojci

    • Podloga
    • 36 Oreo keksica ili bilo kojih drugih cokoladnih sendvic keksica
    • 6 zlica otopljenog maslaca
    • Posip
    • samljevena Oreo keksica
    • Priprema

      1. 1.
        Najprije skuhaj puding i nadjev od jagoda . Za puding pristavi 2/3 mlijeka da uskuha , a u ostatku mlijeka izmijesaj puding sa secerom , pa uspi u kipuce mlijeko . Kuhaj mijesajuci dok se sve ne zgusne . Skini sa vatre i ohladi . U posebnoj posudi skuhaj nasjeckane jagode sa secerom i 100 ml vode , kada voce omeksa skini sa vatre . U vodi otopi zelatinu i kada nabubri umjesaj je u skuhane jagode .  Sve ohladi . 
      2. Dok se nadjevi hlade napravi podlogu . Keksice stavi u multipraktik i samelji sto finije , pa dodaj otopljeni maslac i dobro izmijesaj . Dobivene mrvice utisni u kalup velicine 23x33 cm . Sve prebaci u hladnjak i pusti neka  se podloga dobro ohladi i stisne . 
      3. U medjuvremenu izmuti pjenicu od sira . U zdjeli za mijesanje pjenasto izmuti krem sir i  secer , pa umuti mlijeko . U posebnoj zdjeli izmuti slatko vrhnje , pa dobiveni slag spatulom umijesaj u izmijesani  sir . Ostavi sa strane do upotrebe .
      4. Za Ganache u zdjelicu stavi narezanu cokoladu , pa je prelij uskuhalim slatkim vrhnjem . Neka tako stane 5-6 min , pa tek onda sve dobro izmijesaj u jednolicnu masu . Pusti da se prohladi . U posebnoj zdjeli izmuti slag tako sto ces sve sastojke pomijesati i istuci u pjenicu , cuvaj u hladnjaku do upotrebe .
      5. Sada kada su svi slojevi kolaca gotovi , vrijeme je za dovrsavanje i slaganje . Na rashladjenu podlogu ravnomjerno nanesi pjenicu od sira , preko nje premazi nadjev od jagoda . Stavi u frizer na 30 min da se dobro stisne . Preko ohladjenih jagoda premazi nadjev od pudinga , premazi ohladjenim ganachom i stavi u hladnjak na 10 min . Preko Ganacha premazi tuceno slatko vrhnje , poravnaj i pospi sa mljevenim cokoladnim keksicima 
      6. Gotovi kolac spremi u hladnjak da se dobro ohladi i da se nadjevi lijepo stisnu najbolje preko noci ili cijelih 24 sata . Rasladjeni kolac izvadi iz kalupa i narezi na kocke , pravokutnike ili trokute , te serviraj uz salicu dobre kave ili caja .

Nema komentara:

Objavi komentar