loading...

utorak, 24. siječnja 2017.

Bananko torta

SASTOJCI:
  • 6 dl mlijeka
  • 2 pudinga od vanilije
  • 8 žličica šećera
  • 1 margarin
  • 1 ekstrakt od vanilije
  • 20 čoko bananica
  • tamni biskvit za podlogu (dva sloja promjera 26cm)

PRIPREMA:
  • Puding i šećer izradite u malo mlijeka, te ukuhajte u preostalo mlijeko.
  • U još vruće dodajte margarin i ekstrakt od banane te stavite hladiti uz stalno miješanje.
  • Hladnu kremu izradite mikserom a dio kreme odvojite za ukrašavanje.
  • Biskvitnu podlogu položite na tanjur za posluživanje i oko njega namjestite obruč oblika za tortu.
  • Podlogu poprskajte rumom.
  • Polovicu pripremljene kreme razmažite na biskvitnu podlogu, pa na nju složite krem banane.
  • Sve premažite ostatkom kreme i pokrijte drugom biskvitnom podlogom, koju također poprskajte rumom.
  • Uklonite obruč kalupa, pa cijelu tortu premažite ostatkom kreme. Gornji dio torte ukrasite čokoladnim bananama.

Nema komentara:

Objavi komentar