loading...

četvrtak, 26. siječnja 2017.

torta sa bananama

Evo još jedne odlične ideje za ukusni i zanimljiv desert.

SASTOJCI ZA BISKVIT:
  • 2 šalice brašna
  • 3 jaja
  • 1 šalica šećera
  • ½ šalice mlijeka
  • ½ šalice biljnog ulja
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1 žlica vanilije u prahu
  • 3 žlica kakaa

SASTOJCI ZA KREMU:
  • 3 šalice mlijeka
  • 3 žlice gustina
  • 3 žlice brašna
  • 1 žlica vanilije
  • 1 žlica maslaca
  • ½ šalice šećera
  • 80 g čokolade
  • 1 pakiranje vrhnja za šlag

PRIPREMA:
  • Miksajte jaja i šećer dok se šećer ne rastopi.
  • Smjesi dodajte mlijeko, ulje i vaniliju u prahu i nastavite miksati.
  • Dodajte pola brašna, kakao i prašak za pecivo te nastavite miksati.
  • Dodajte ostatak brašna i dobro izmiksajte.
  • Smjesu izlijte u kalup za tortu koji ste obložili papirom za pečenje i pecite oko 25 minuta na 180 stupnjeva.
  • Kada je biskvit pečen ostavite ga da se ohladi.
  • Vilicom ili nožem izdubite sredinu biskvita tako da vam ostane 1-2 cm od ruba.
  • U sredinu koju ste izdubili položite banane.
  • Pripremite kremu.
  • Brašno, šećer i gustin počnite zagrijavati na laganoj vatri te dodajte mlijeko.
  • Kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
  • Kada se krema ohladila dodajte maslac i vaniliju te dobro izmiksajte.
  • Izmiksajte vrhnje za šlag i dodajte mu kremu te dobro pomiješajte.
  • Čokoladu usitnite u blenderu te dodajte kremi.
  • Kremu premažite preko kolača.
  • Biskvit koji vam je ostao dok ste izdubli tortu usitnite u blenderu te ga rasporedite po kremi.

Nema komentara:

Objavi komentar