Evo još jedne odlične ideje za ukusni i zanimljiv desert.
SASTOJCI ZA BISKVIT:
- 2 šalice brašna
- 3 jaja
- 1 šalica šećera
- ½ šalice mlijeka
- ½ šalice biljnog ulja
- 1 žlica praška za pecivo
- 1 žlica vanilije u prahu
- 3 žlica kakaa
SASTOJCI ZA KREMU:
- 3 šalice mlijeka
- 3 žlice gustina
- 3 žlice brašna
- 1 žlica vanilije
- 1 žlica maslaca
- ½ šalice šećera
- 80 g čokolade
- 1 pakiranje vrhnja za šlag
PRIPREMA:
- Miksajte jaja i šećer dok se šećer ne rastopi.
- Smjesi dodajte mlijeko, ulje i vaniliju u prahu i nastavite miksati.
- Dodajte pola brašna, kakao i prašak za pecivo te nastavite miksati.
- Dodajte ostatak brašna i dobro izmiksajte.
- Smjesu izlijte u kalup za tortu koji ste obložili papirom za pečenje i pecite oko 25 minuta na 180 stupnjeva.
- Kada je biskvit pečen ostavite ga da se ohladi.
- Vilicom ili nožem izdubite sredinu biskvita tako da vam ostane 1-2 cm od ruba.
- U sredinu koju ste izdubili položite banane.
- Pripremite kremu.
- Brašno, šećer i gustin počnite zagrijavati na laganoj vatri te dodajte mlijeko.
- Kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
- Kada se krema ohladila dodajte maslac i vaniliju te dobro izmiksajte.
- Izmiksajte vrhnje za šlag i dodajte mu kremu te dobro pomiješajte.
- Čokoladu usitnite u blenderu te dodajte kremi.
- Kremu premažite preko kolača.
- Biskvit koji vam je ostao dok ste izdubli tortu usitnite u blenderu te ga rasporedite po kremi.
Nema komentara:
Objavi komentar