Sastojci
- Kore
- 13 kasika brasna (175g)
- 4 kasike masti (50g)
- 1 kasika kakaa
- 1/2 praska za pecivo
- 5 kasika secera (55g)
- 3 kasike meda
- 1 jaje
- Biskvit
- 5 jaja
- 5 kasika secera
- 5 kasika brasna
- Fil
- 1/2 litre mleka
- 3 kasike secera
- 1 vrecica vanilin pudinga
- 2 kasike brasna
- 125 g margarina (sobne temperature)
- 30 ml soka limuna
Priprema
- 1.Prosijanom brasno dodati hladnu mast i brzo dlanovima utrljati kako bi se dobila jednolicna fina masa. Tome dodati prosijan kakao, p.p, secer, med i razmuceno jaje. Zamesiti glatko tjesto, podeliti na dva dela otprilike 260g svako.Razvaljati na papiru za pecenje 22x30cm, peci u zagrijanoj rerni na 180C oko 8 minuta.
- 2.Pripremiti biskvit, odvojiti belanjca od zumanjaca. Mutiti belanjca elektricnim mikserom nekoliko minuta, dodati secer, mutiti te tome dodati zumanjca jedno po jedno. Lagano umesati prosijano brasno, peci u predhodno zagrijanoj rerni na 180C oko pola sata.
- 3.Za fil, odvojiti 2 dcl mleka u tome razmutiti puding, secer i brasno(prosijano). Preostalo zakuvati, umesati smesu pudinga i kuvati nekoliko minuta, kad se pocne zgusnjavati, skloniti i ostaviti da se ohladi. U hladan fil umesati izradjen margarin i limunov sok.
- 4.Fil podeliti na dva dela, filovati prvu koru na nju staviti biskvit, premazati preostalim filom, preklopiti drugom korom. Prekriti kolac i ostaviti preko noci da odstoji.
- 5.Seci kocke i posluziti, nama je ovako bio odlican a vi ako zelite mozda mozete posuti prah secerom ili mozda prosarati cokoladnom glazurom
- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar