loading...

četvrtak, 26. siječnja 2017.

Šarena pita

Sastojci

  • Kore
  • 13 kasika brasna (175g)
  • 4 kasike masti (50g)
  • 1 kasika kakaa
  • 1/2 praska za pecivo
  • 5 kasika secera (55g)
  • 3 kasike meda
  • jaje
  • Biskvit
  • jaja
  • 5 kasika secera
  • 5 kasika brasna
    • Fil
    • 1/2 litre mleka
    • 3 kasike secera
    • 1 vrecica vanilin pudinga
    • 2 kasike brasna
    • 125 g margarina (sobne temperature)
    • 30 ml soka limuna
    • Priprema

      1. 1.
        Prosijanom brasno dodati hladnu mast i brzo dlanovima utrljati kako bi se dobila jednolicna fina masa. Tome dodati prosijan kakao, p.p, secer, med i razmuceno jaje. Zamesiti glatko tjesto, podeliti na dva dela otprilike 260g svako. 
        Razvaljati na papiru za pecenje 22x30cm, peci u zagrijanoj rerni na 180C oko 8 minuta. 
      2. 2.
        Pripremiti biskvit, odvojiti belanjca od zumanjaca. Mutiti belanjca elektricnim mikserom nekoliko minuta, dodati secer, mutiti te tome dodati zumanjca jedno po jedno. Lagano umesati prosijano brasno, peci u predhodno zagrijanoj rerni na 180C oko pola sata.
      3. 3.
        Za fil, odvojiti 2 dcl mleka u tome razmutiti puding, secer i brasno(prosijano). Preostalo zakuvati, umesati smesu pudinga i kuvati nekoliko minuta, kad se pocne zgusnjavati, skloniti i ostaviti da se ohladi. U hladan fil umesati izradjen margarin i limunov sok.
      4. 4.
        Fil podeliti na dva dela, filovati prvu koru na nju staviti biskvit, premazati preostalim filom, preklopiti drugom korom. Prekriti kolac i ostaviti preko noci da odstoji. 
      5. 5.
        Seci kocke i posluziti, nama je ovako bio odlican a vi ako zelite mozda mozete posuti prah secerom ili mozda prosarati cokoladnom glazurom


Nema komentara:

Objavi komentar