loading...

ponedjeljak, 23. siječnja 2017.

GRČKA BAKLAVA: Odlična kombinacija oraha i cimeta a lako se sprema

Sastojci
– 250 g kora za savijače
– 200 g mljevenih oraha
– 100 g rezanih oraha
– 2 žlice šećera
– 1 žlica cimeta
Sastojci za premazivanje:
– 150 g maslaca
Sastojci za preljev:


– 4 dl vode
– 250 g šećera
– 50 g meda
– sok ½ limuna
Priprema
Mljevene i rezane orahe sjediniti, dodati šećer i cimet. Maslac otopiti na laganoj vatri.
Kore za savijače nadijevati na način da svaku koru premažemo maslacem, spajamo po dvije kore i na drugu rasporedimo nadjev od oraha. (kora-maslac-kora-maslac-orasi…)
Kad nadjenemo svih 250 g kora, čvrsto zarolamo roladu s kraće strane tijesta.
Rezati kriške na debljinu oko 2 cm, premazati ih maslacem te slagati u maslacem premazan pekač jednu do druge.
Baklavu peći u pećnici zagrijanoj na 180 ˚C 25 – 30 minuta. Ohladiti.
Preljev:
Vodu, šećer i med kuhati na laganoj vatri oko 10 minuta, dodati limunov sok te preliti ohlađeni kolač.

Nema komentara:

Objavi komentar