loading...

utorak, 24. siječnja 2017.

Ferrero rolada

Sastojci

Tijesto:
·120 g maslaca
·120 g šećera
·1 vanilin šećer
·5 žumanjaka
·80 g otopljene čokolade za kuhanje
·120 g mljevenih oraha
·60 g brašna
·Na vrh noža praška za pecivo
·5 bjelanjaka
·20 g šećera

Krema:
·300 ml slatkog vrhnja
·300 g mliječnog namaza (dukatela, philadelphia ili sl.)
·3 velike žlice nutelle
·80 g poprženih lješnjaka

Priprema

Otopiti čokoladu i maslac na pari ili u mikrovalnoj.
Odvojiti bjelanjke od žutanjaka. U bjelanjke dodati mrvicu soli, miksati, postepeno dodavati 20 g šećera te miksati dok snijeg ne postane potpuno čvrst.

Posebno miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, kad je smjesa pjenasta dodati otopljenu čokoladu i maslac, zatim brašno promiješano s orasima i praškom za pecivo naizmjenično sa snijegom od bjelanjaka. Dobivena smjesa biti će gusta i kremasta.

Smjesu rasporediti po tepsiji (32×32 cm) obloženoj papirom za pečenje. Peći 15-20 minuta na 180 st.C. Pečeno prebaciti zajedno sa papirom na vlažnu kuhinjsku krpu pa lagano zarolati i ostaviti da se ohladi.

Za kremu izmiksati slatko vrhnje, kad je već dovoljno čvrsto dodati mu mliječni namaz i na kraju nutellu.

Ohlađeni biskvit otvoriti, maknuti papir te premazati s 2/3 kreme. Po kremi rasporediti dva reda lješnjaka na dijelu gdje počinje rolanje, a krema je u debljem sloju. Zarolati u roladu, premazati preostalom kremom i ukrasiti po želji. Odložiti u hladnjak.

Nema komentara:

Objavi komentar