Ovo je prava čokoladna bomba!! Čokolada, čokolada, čokolada i samo čokolada… isprobajte!
SASTOJCI:
-250g maslaca
-300g šećera
-200g brašna
-5 jaja
-300g tamne čokolade
-300g šećera
-200g brašna
-5 jaja
-300g tamne čokolade
Krema:
-200 g tamne čokolade
-200 g slatkog vrhnja
PRIPREMA:
1.) Zagrijte pećnicu na 160C i premažite kalup promjera 20 cm maslacem. Koristeći električni mikser umutite zajedno maslac i šećer u velikoj zdjeli dok ne bude smesa paperjasta. U brašno dodajte jedno po jedno jaje i mješajte. Ulijte 300g rastopljene čokolade i pustite da se malo ohladi te dobro promješajte. Pecite 1 h i 30 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi.
2.) Da bi glazura ispala dobro, čokoladu i vrhnje zajedno rastopite. Premažite između biskvita te cijelu tortu izvana. Uživajte!!
Nema komentara:
Objavi komentar