loading...

ponedjeljak, 30. siječnja 2017.

Čokoladna bomba

Ovo je prava čokoladna bomba!! Čokolada, čokolada, čokolada i samo čokolada… isprobajte!

SASTOJCI:
-250g maslaca
-300g  šećera
-200g brašna
-5 jaja
-300g tamne čokolade

Krema:
-200 g tamne čokolade
-200 g slatkog vrhnja


PRIPREMA:

1.) Zagrijte pećnicu na 160C  i premažite kalup promjera 20 cm maslacem.  Koristeći električni mikser umutite zajedno maslac i šećer u velikoj zdjeli dok ne bude smesa paperjasta. U brašno dodajte jedno po jedno jaje i mješajte.  Ulijte  300g rastopljene čokolade i pustite da se malo ohladi te dobro promješajte.  Pecite 1 h i 30 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi.

2.) Da bi glazura ispala dobro, čokoladu i vrhnje zajedno rastopite.  Premažite između biskvita te cijelu tortu izvana. Uživajte!!

Nema komentara:

Objavi komentar