Sastojci:
– biskvit s makom (x 2)
– 3 bjelanca
– 3 žlice šećera
– 50 g mljevenog maka
– 1 krcata žlica oštrog brašna
– 1 kavena žličica praška za pecivo
– bijeli biskvit
– 3 bjelanca
– 3 žlice šećera
– 3 žlice mekog brašna
– 2 žlice ulja
– 1 kafena žličica praška za pecivo
– 3 bjelanca
– 3 žlice šećera
– 50 g mljevenog maka
– 1 krcata žlica oštrog brašna
– 1 kavena žličica praška za pecivo
– bijeli biskvit
– 3 bjelanca
– 3 žlice šećera
– 3 žlice mekog brašna
– 2 žlice ulja
– 1 kafena žličica praška za pecivo
Krema
– 700 ml mlijeka
– 200 g bijele Milke
– 100 g šećera
– 6 – 9 žumanaca (koliko vam ih ostane)
– 1 kom prašak za puding okusa slatkog vrhnja
– 2 žlice oštrog brašna
– 250 ml slatkog vrhnja
– 4 listića želatine
– 200 g bijele Milke
– 100 g šećera
– 6 – 9 žumanaca (koliko vam ih ostane)
– 1 kom prašak za puding okusa slatkog vrhnja
– 2 žlice oštrog brašna
– 250 ml slatkog vrhnja
– 4 listića želatine
Priprema:
1. Za biskvit od maka istući čvrst snijeg od bjelanaca, dodati šećer i još kratko tući. Umiješati sve suhe sastojke i promiješati kuhačom dok se ne sjedine sa snijegom. Na kraju jednom kratko izmiješati. Premazati smjesu po limu za pečenje (20×30cm) obloženim papirom za pečenje. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 150*C – paziti da kore ostanu svijetle! Ponoviti postupak sa drugom korom od maka te trećom, bijelom korom.
2. U mlijeku rastopiti bijelu čokoladu i zahuhati sve ostale sastojke. Žumanca prethodno treba pjenasto umutiti sa malo toplog mlijeka, potom umiješati šećer sa praškom za puding i brašnom.
3. Kuhanu kremu prebaciti u drugu posudu, prekriti površinu kreme prozirnom folijom i lagano rukom pritisnuti ; dobro ohladiti.
4. Čvrsto istući slatko vrhnje i umiksati ga u prethodno razrađenu kremu te dodati pripremljenu želatinu. Kremu podijeliti u 3 jednake zdjelice i filati kore – bijela ide u sredinu. Po želji preliti bijelom čoko glazurom (ali Milka ne funkcionira najbolje u ulozi glazure) ili posipati makom.
5. Ohladiti preko noći, sutradan uživaaaat
Nema komentara:
Objavi komentar