Obožavamo točkice
Poslužite ovu veselu točkastu roladu i svima ćete izmamiti osmijeh na lice.
SASTOJCI ZA BISKVIT:
- 3 žumanjka
- 70 g šećera
- jedan vanilin šećer
- 50 ml mlijeka
- 40 ml ulja
- 80 g brašna
I DODATNO:
- 3 bjelanjka
- 2 žlice šećera
- 2 žlice limunovog soka
- jestiva boja prema izboru
PRIPREMA:
- Bjelanjke izmiksajte sa šećerom i sokom od limuna u čvrsti snijeg.
- Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom i polako dodajte i ostale sastojke za smjesu te sve dobro izmiješajte.
- Smjesi dodate smjesu od bjelanjaka.
- Jedan mali dio smjese odvojite za točkice i obojite ga jestivom bojom prema izboru.
- Na dno tepsije stavite masni papir i istisnite točkice po njemu.
- U zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva pecite točkice samo 1 minutu.
- Polako preko točkica prelijte ostatak smjese.
- Stavite da se peče još 10-15 minuta.
- Roladu filajte kremom po izboru.
Zbilja jednostavno i brzo gotovo, a efekt je lijepi točkasti desert.
Nema komentara:
Objavi komentar