loading...

utorak, 24. siječnja 2017.

Točkica rolada

Obožavamo točkice 

Poslužite ovu veselu točkastu roladu i svima ćete izmamiti osmijeh na lice.

SASTOJCI ZA BISKVIT:
  • 3 žumanjka
  • 70 g šećera
  • jedan vanilin šećer
  • 50 ml mlijeka
  • 40 ml ulja
  • 80 g brašna
I DODATNO:
  • 3 bjelanjka
  • 2 žlice šećera
  • 2 žlice limunovog soka
  • jestiva boja prema izboru

PRIPREMA:
  • Bjelanjke izmiksajte sa šećerom i sokom od limuna u čvrsti snijeg.
  • Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom i polako dodajte i ostale sastojke za smjesu te sve dobro izmiješajte.
  • Smjesi dodate smjesu od bjelanjaka.
  • Jedan mali dio smjese odvojite za točkice i obojite ga jestivom bojom prema izboru.
  • Na dno tepsije stavite masni papir i istisnite točkice po njemu.
  • U zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva pecite točkice samo 1 minutu.
  • Polako preko točkica prelijte ostatak smjese.
  • Stavite da se peče još 10-15 minuta.
  • Roladu filajte kremom po izboru.

Zbilja jednostavno i brzo gotovo, a efekt je lijepi točkasti desert.

Nema komentara:

Objavi komentar