loading...

ponedjeljak, 30. siječnja 2017.

Kokos štanglice

Sastojci

  • za čokoladni sloj
  • 150 g čokolade
  • 50 ml slatke pavlake
  • Priprema

    1. 1.
      Bjelanca umutiti u čvrst snijeg, dodati šećer i mutiti da se šećer istopi. Pomiješati kokos, brašno i prašak za pecivo pa kašikom polako umiješati u smjesu od bjelanaca prebacujući smjesu odozdo pema gore dok se sve ne sjedini.
    2. Kalup 20 x 30 cm obložiti papirom za pečenje, sipati smjesu i poravnati. Peći na 180 C da kora blago porumeni i odvoji se od ivica pleha.
    3. Istopiti čokoladu i slatku pavlaku pa preliti preko ohlađene kore. Ostaviti da se čokolada stegne. 
      Za fil u 1 dl mlijeka razmutiti gustin i žumanca, ostatak mlijeka i šećer kuvati pa sipati gustin i miješati dok se ne zgusne, ostaviti da se ohladi uz povremeno miješanje.  
      Umutiti slatku pavlaku, umutiti i ohlađenu kremu pa dodavati po malo umućene pavlake i sve dobro sjediniti, dodati vaniliju pa izmiješato.
    4. Kremu premazati preko čokoladnog sloja, poravnati i posuti rendanom čokoladom.
    5. Ostaviti da se dobro ohlade

Nema komentara:

Objavi komentar