Sastojci
- za biskvit
- 4 kom bjelanca
- 200 g šećera
- 200 g kokosa
- 1 kašika Glatkog brašna Podravka
- 1 kašičica Praška za pecivo Docela
- za fil
- 4 kom žumanca
- 6 kašika šećera
- 2,5 dl mlijeka
- 3 kašike Gussnela Dolcela (gustina)
- 2,5 dl slatke pavlake za šlag
- 1 kašičica vanilije
- za čokoladni sloj
- 150 g čokolade
- 50 ml slatke pavlake
Priprema
- 1.Bjelanca umutiti u čvrst snijeg, dodati šećer i mutiti da se šećer istopi. Pomiješati kokos, brašno i prašak za pecivo pa kašikom polako umiješati u smjesu od bjelanaca prebacujući smjesu odozdo pema gore dok se sve ne sjedini.
- Kalup 20 x 30 cm obložiti papirom za pečenje, sipati smjesu i poravnati. Peći na 180 C da kora blago porumeni i odvoji se od ivica pleha.
- Istopiti čokoladu i slatku pavlaku pa preliti preko ohlađene kore. Ostaviti da se čokolada stegne.
Za fil u 1 dl mlijeka razmutiti gustin i žumanca, ostatak mlijeka i šećer kuvati pa sipati gustin i miješati dok se ne zgusne, ostaviti da se ohladi uz povremeno miješanje.
Umutiti slatku pavlaku, umutiti i ohlađenu kremu pa dodavati po malo umućene pavlake i sve dobro sjediniti, dodati vaniliju pa izmiješato. - Kremu premazati preko čokoladnog sloja, poravnati i posuti rendanom čokoladom.
- Ostaviti da se dobro ohlade
- 1.
- i još
- 50 g čokolade
Nema komentara:
Objavi komentar