Sastojci
- Za tijesto:
- 1/3 svježeg kvasca (cca 15 gr)
- 1-1.5 dcl mlijeka
- 1 žličica šećera
- 3 šalice brašna
- 1 žličica šećera
- 1 žličica sode bikarbone
- prstohvat soli
- 1 šalica masti
- Za nadjev:
- 200-250 gr oraha (ili više ili manje)
- šećera po ukusu
Priprema
- 1.Kvasac i šećer rastopiti u mlakom mlijeku i ostaviti kratko da se podigne.
- 2.U međuvremenu pomiješati suhe sastojke, brašno, sol, sodu bikarbonu i šećer te dodati mast (sjediniti trljanjem brašno i mast), a potom i kvasac i mlijeko te izraditi glatko tijesto.
- 3.Tijesto podijeliti na tri dijela. Svaki posebno razviti oklagijom tanko, po površini rasporediti nadjev (orasi + šećer po ukusu) te zarolati tijesto, a sa strane krajeve spojiti da nadjev ne bi curio tijekom pečenja. Tako učiniti i s preostala dva dijela tijesta. Ukupno ćete dobiti tri štrudle.
- 4.Štrudlu staviti peći na 180 stupnjeva dok blago ne porumeni.
- 5.Kada se ohladi izrezati je i posuti prah šećerom (u koji možemo dodati vanilija šećer).
- 6.* Orahe i mak nije potrebno prethodno popariti mlijekom.* U orahe i mak, šećera dodavati po ukusu, kao i količinu nadjeva. Ovisi volite li da nadjeva bude više ili manje. Ja sve to radim „odokativno“. :)* Šalica = 2 ili 3 dcl.* Ako vam se tijesto tijekom izrade lijepi, to znači da trebate dodati još malo brašna, i obratno ako se učini suhim dodati još malo mlijeka dok se dobije glatko tijesto.
- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar