loading...

ponedjeljak, 30. siječnja 2017.

Torta sa KINDER čokoladom i bananama

SASTOJCI ZA SMJESU ZA PALAČINKE (Crêpe)
  • 500ml mlijeka
  • 250g brašna
  • 4 jaja
  • 1 paketić vanil šećera
  • 50g rastopljenog maslaca

PRIPREMA SMJESE ZA PALAČINKE (Crêpe)
  • Sve sastojke (osim maslaca) izmiksajte tako da dobijete glatku smjesu.
  • Nakon toga umiješajte dio maslaca u smjesu.
  • Preostali dio maslaca upotrijebite kako biste namazali tavu u kojoj ćete peći palačinke odnosno Crêpe.
  • Pecite palačinke kao što ih inače pripremate. Kada je pečena, stavite ju kratko na ubrus kako bi se malo “ocjedila” od masnoće.

SASTOJCI ZA PUNJENJE
  • 3-4 banane
  • 225g Kinder čokolade
  • 200g šlaga
  • 1 žlica san apart (prah pomoću kojeg se učvrsti šlag)
  • sok od pola limuna

PRIPREMA
  • Kinder čokoladu rastopite na pari te ju ostavite na sobnoj temperaturi da se ohlasi.
  • Šlag istucite sa san apart-om te pomiješajte sa kinder čokoladom.
  • Banane izrežite u jednako debele ploške i pomiješajte sa sokom od limuna kako nebi pocrnile.
  • Na tanjur za torte posložite jednu palačinku i nju namažite sa dobivenom kremom (kinder čoko i šlag) s tim da dio ruba ostavite prazno. Rasporedite po palačinki još nekoliko komadića banane i stavite na nju novu palačinku pa tako dalje sve dok ne potrošite svu kremu.
  • Zadnju palačinku dekorirajte prema želji (prah od kakaa  ili šećer u prahu, borovnice ili neko drugo voće, rastopljenu čokoladu i sl.)

Nema komentara:

Objavi komentar