loading...

ponedjeljak, 30. siječnja 2017.

Spiralni keksići


Sastojci

  • Tijesto
  • 200 g glatkog brašna
  • 50 g gustina
  • 100 g maslaca
  • korica limauna
  • 5 ml ruma ili arome vanilije
  • 1 jaje
  • Priprema

    1. 1.
      Sve sastojke staviti u multipraktik  i povezati.
      Možete sjediniti tijesto i mikserom.
      Staviti tijesto da odmara 2 sata.
      Podijeliti na pola.
      Jednu polovocu razvaljati i raditi veće krugove oko 7 cm a drugu razvaljati i namazati nadjevom te uz pomoć pek papira zarolatri u roladu.
      Za nadjev sastojke stavite u blender i sameljite pulsno da se sastojci povežu.
      Staviti u plastificiranu foliju i u zamrzivač da se tijesto stegne kako bi se mogli rezati krugovi.
      Negdje oko pola sata držite u zamrzivaču.
      Izvadite iz zamrzivača i režete krugove debljine 4 mm.
      Stavite peći na 170C -18 minuta.
      Veće krugove držite u hladnjaku oko pola sata i njih stavite peći na 170C -10 min.
      Ohladite i spajate sa đemom po želji ja sam koristila od višanja.
      Dekorirate sa bijelom linoladom ili topljenom bijelom čokoladom.
  • Nadjev:
  • 60 g oraha
  • 30 g šećera u prahu
  • 50 g brusnica
  • 50 g grožđica
  • naribana korica naranče
  • 1 žlica đema od višnje ili po želji

Nema komentara:

Objavi komentar