loading...

ponedjeljak, 30. siječnja 2017.

Pogledajte šta će se desiti ako 7 dana konzumirate med i češnjak na prazan želudac


Beli luk je jedna od najzdravijih namirnica na planeti. Mnogi ga koriste da bi napravili razna jela, salate ali trebalo bi da znate da je najbolji način da ga konzumirate da ga jedete sirovog.

Redovno konzumiranje belog luka će značajno smanjiti krvni pritisak, kao i sprečiti kardiovaskularne i srčane bolesti. On takođe poboljšava funkciju bešike i pomaže prilikom iščišćavanja i poboljšavanja funkcije jetre.
Uporedo sa tim, sirov beli luk kada se konzumira na prazan stomak može biti lek za brojne stomačne probleme, uključujući i dijareju. Nedavna studija je čak potvrdila da taj način konzumiranja belog luka takođe može rešiti probleme sa nervima.
Evidentno je zašto je beli luk izuzetno korisna i zdrava namirnica. Pored navedenog, beli luk je odličan „čistač“ organizma, te pomaže prilikom čišćenja tela od parazita, crva, sprečava dijabetes, depresiju, tifus, pa čak i rak.
Pojedine osobe su alergične na češnjak i ne bi trebalo da ga konzumiraju u sirovom stanju.
Ljudi također koriste češnjak za tretiranje problema dišnog trakta. Češnjak je izuzetno koristan za to, a predstavlja lijek i za bolesti poput: tuberkuloze, astme, upale pluća, katra, zagušenja pluća i kašlja. Ukoliko želite postići najbolje rezultate, jedite ga sirovog ili lagano ispečenog u pećnici.
Kako koristiti češnjak:
Kao što je rečeno, češnjak je najbolje konzumirati u sirovom stanju. Taj način se preporučuje jer je aktivni sastojak češnjaka alicin koji gubi svojstva na toplini. Učinite: izdrobite i isjeckajte češnjak i pričekajte 15 minuta prije nego što ga pojedete.
Na taj ćete način aktivirati kemijsku reakciju koja će učiniti alicin u češnjaku pristupačnijim za apsorbiranje. Sada se najvjerojatnije pitate zašto je potrebno jesti češnjak na prazan želudac. To je zato što se na taj način lakše prerađuju i upijaju svi hranjivi sastojci koje ova namirnica ima za ponuditi.
Također dobar način da konzumirate češnjak je da ga umiješate s medom. Uzmite 2-3 češnja češnjaka i sitno ih nasjeckajte. Zatim dodajte jušnu ​​žlicu meda i dobro izmiješajte. Konzumrajte ovu mješavinu svakodnevno i osjećat ćete se svježije i odmornije za samo tjedan dana.

Nema komentara:

Objavi komentar