loading...

četvrtak, 26. siječnja 2017.

Breskvice

Sastojci

  • TIJESTO
  • 4 jaja
  • 1 margarin
  • 1 šalica mlijeka
  • 2 šalice šećera
  • 1 kg Brašna
  • 2 praška za pecivo
  • 2 vanilin šećera
  • FIL
  • Pekmez
  • mrvice izbušenih kuglica
  • 2 žlice ruma
  • šalica oraha
  • malo otopljene čokolade s mlijekom
    • DEKORACIJA
    • Aroma jagode
    • Aroma kruške
    • Priprema

      1. 1.
        TIJESTO
        Jaja i šećer pijenasto umutiti mikserom, te postepeno dodati margarin, mlijeko, šećer, brašno s praškom za pecivo.
        Tijesto pustiti da ''odleži'' do 2 sata, od tijesta formirati kuglice veličine oraha, slagati na pleh s razmakom (da se tokom pečenja ne bi zalijepile), peći na 180 stupnjeva 15-ak minuta.
        Ispečene ih bušiti te ostaviti mrvice za izradu fila.
      2. 2.
        FIL
        U mrvice izbušenih kuglica dodati pekmez, rum, orahe, otopljenju čokoladu s mlijekom.
        Tom smjesmo punimo izbušene polovice kuglica.
      3. 3.
        DEKORACIJA
        Napunjene polovice spajati. Za kraj ih umočiti u razrijeđeni ekstrakt te uvaljati u šećer.

Nema komentara:

Objavi komentar