loading...

četvrtak, 26. siječnja 2017.

Labudi

SASTOJCI ZA TIJESTO:
  • pola šalice maslaca
  • 1 šalica vode
  • 1/4 žličice soli
  • 1,5 žlica šećera
  • 1 šalica brašna
  • 4 jaja

Na laganoj vatri kuhajte maslac, vodu, sol i šećer.

Kada zavrije smanjite još malo vatru.

Kada se sav šećer otopio sklonite s vatre i dodajte brašno te miješajte da ne nastanu grudice.

Vratite na vatru i kuhajte još dvije minute.

Maknite s vatre i nastavite miksati mikserom.

Kada se smjesa malo ohladila dodajte jedno po jedno jaje i miješajte.

Smjesu stavite u vrećicu za dekoriranje i na papiru za pečenje nacrtajte glavu i vrat labuda, u obliku broja 2.

Pecite na 220 stupnjeva 15 minuta i nakon toga još 0 minuta na 190 stupnjeva.

Napravite i tijelo labuda.

Opet smjesu stavite u vrećicu za dekoraciju i istisnite elipsasti oblik.

Pecite na istoj temperaturi.

Napravite omiljenu kremu.

Elipsasti dio tijesta kada se ohladi zarežite nožem kao na slici u galeriji da biste dobili krila labuda.

Napunite ga kremom i stavite vrat i glavu te pospite šećerom u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar