SASTOJCI ZA TIJESTO:
- pola šalice maslaca
- 1 šalica vode
- 1/4 žličice soli
- 1,5 žlica šećera
- 1 šalica brašna
- 4 jaja
Na laganoj vatri kuhajte maslac, vodu, sol i šećer.
Kada zavrije smanjite još malo vatru.
Kada se sav šećer otopio sklonite s vatre i dodajte brašno te miješajte da ne nastanu grudice.
Vratite na vatru i kuhajte još dvije minute.
Maknite s vatre i nastavite miksati mikserom.
Kada se smjesa malo ohladila dodajte jedno po jedno jaje i miješajte.
Smjesu stavite u vrećicu za dekoriranje i na papiru za pečenje nacrtajte glavu i vrat labuda, u obliku broja 2.
Pecite na 220 stupnjeva 15 minuta i nakon toga još 0 minuta na 190 stupnjeva.
Napravite i tijelo labuda.
Opet smjesu stavite u vrećicu za dekoraciju i istisnite elipsasti oblik.
Pecite na istoj temperaturi.
Napravite omiljenu kremu.
Elipsasti dio tijesta kada se ohladi zarežite nožem kao na slici u galeriji da biste dobili krila labuda.
Napunite ga kremom i stavite vrat i glavu te pospite šećerom u prahu.
Nema komentara:
Objavi komentar