SASTOJCI
· 180ml hladne vode
· sitno ribana korica i ocjeđen sok od 2 naranče
· 2 kapi esencije od naranče
· 250 g maslaca
· 500 ml šećera
· 200 g fine tamne čokolade
· sitno ribana korica i ocjeđen sok od 2 naranče
· 2 kapi esencije od naranče
· 250 g maslaca
· 500 ml šećera
· 200 g fine tamne čokolade
· 375 ml glatkog brašna
· 60 ml kakaa
· 2 jaja,lagano mućkana
JAFFA GLAZURA
· 250 ml fine tamne čokolade,sitno ribane
· 250 ml kreme-po ukusu
· 2-3 kapi esencije od naranče
· sitno ribana korica od 1 naranče
PRIPREMA
· pomješajte vodu, narančinu koricu, 2 kapi esencije, maslac,šećer i čokoladu u tavu za umake ili lončić
· kuhajte sve dok se čokolada i šećer u potpunosti ne otope i sjedine
· maknite sa štednjaka i ostavite sa strane da se ohladi
· umutite brašno i kakao zajedno sa jajima te prethodnu smjesu umješajte u ovu
· kalup promjera 22 cm premazite maslacem
· stavite peći na 175 stupnjeva i pecite dok nije pečeno,a to možete provjeriti na način da čačkalicu zabodete u biskvit i izvučete ju van. Ako na čačkalici nema ostataka biskvita, biskvit je pečen
· izvadite biskvit iz pećnice i pustite ga da se ohladi
· u posudi pomješajte sve sastojke za jaffa glazuru i stavite u mikrovalnu i podgrijavajte sve dok se ne rastopi
· ostavite da se ohladi u hladnjaku. Kada se glazura u potpunosti ohladila, prelijte ju preko biskvita
Nema komentara:
Objavi komentar