Sastojci
Biskvit:
– 5 kom bjelanjaka
– 1 jušna žlica meda
– 5 žlica brašna
– 1 žlica velika i navršna puna kakaoa
– 2 žlice ulja
– 5 žumanjaka
– 1/2 kašič. praška za pecivo
– 1 jušna žlica meda
– 5 žlica brašna
– 1 žlica velika i navršna puna kakaoa
– 2 žlice ulja
– 5 žumanjaka
– 1/2 kašič. praška za pecivo
Fil:
– 2,5 dl slatkog vrhnja i po želji 1 žlica šećera u prahu
– 1,5 dl hladnog mlijeka
– 1 vrećica želatine u prahu
– 1,5 dl hladnog mlijeka
– 1 vrećica želatine u prahu
Preljev:
– 100g čokolade za kuhanje
– 100g mliječne čokolade
– 150g margarina
– 100g mliječne čokolade
– 150g margarina
Priprema
Umutiti bjelanjke, dodati im med, jedno po jedno žumance, ulje, i na kraju brašno sa praškom za pecivo i kakao.Izliti na široku tepsiju od pećnice postavljenu papirom za pečenje , vrlo kratko peći na 180C, oko 10-tak min.
Prohlađen biskvit prerezati na pola po dužini tepsije u kojoj se pekao.Za fil izmutiti slatko vrhnje, u dobro umućeno postepeno dodavati mlijeko, dobro izraditi ,
želatinu pripremiti po uputstvu i mlaku dodati u smjesu. Za čoko preljev: otopiti na pari obje vrste čokolade i margarin.
Otopljeno malo prohladiti.Slagati donja kora, tanki premaz od vrhnja(pola smjese)preko toga preliti čokoladnim preljevom,ostaviti čoko preljev malo stegnuti u hladnjaku radi lakšeg nastavka filovanja, odgore drugi dio premaza od vrhnja, drugio dio kore i odgore preliti sa čokoladnim preljevom
Nema komentara:
Objavi komentar