loading...

ponedjeljak, 30. siječnja 2017.

pavlova

Sastojci

  4 osobe
  • beli krem
  • 500ml slatke pavlake
  • Priprema

    1. 1.

      beze podloga

      najpre belanca lagano razbiti mikserom,pojačati brzinu i lagano, kašiku po kašiku dodavati šećera.dodati limunov sok.
      smesa mora biti čvrsta poput one za puslice.
      razliti dvanaest manjih podlogica za pavlovu u pleh na peki papir
    2. leh staviti u pećnicu koja je predhodno zagrejana na 220 stepeni i odmah po zatvaranju vrata od pećnice smanjiti temperaturu na 100 stepeni.
      sušiti beze podlogice.
    3. žuti krem:

      žumanca umutiti sa šećerom, mlekom, brašnom.skuvati na pari ili blagoj vatri .kada dobije gustinu pudinga, ubaciti margarin pa kada se  sjedini krem razliti na pokvašen poslužavnik,prekriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi
    4. beli krem

      umutiti slatku pavlaku u šlag
      rashladiti sve sastojke:beze korice, žuti krem, beli krem
    5. sezonsko viće, u mom slučaju nar i narandžu pripremiti, a čokoladu otopiti.

      filovanje

      na beze koricu špricem naneti po ivici beli krem.sredinu ispuniti kašičicom žutog krema.za voćnu varijantu posuti voće preko krema i dekorisati šećernim ukrasima.
      za čokoladnu varijantu preliti pavlovu nitima otopljene čokolade i ukrasiti čoko ukrasima.

Nema komentara:

Objavi komentar