Sastojci
4 osobe- beze kora
- 3 kom belanaca
- 12 kašika Šećera ( kristal)
- pola kašičice limunova soka
- žuti krem
- 3 kom žumanca
- 3 kašike Šećera ( kristal)
- 1 kom Vanilin šećer Dolcela
- 3 kašika mleka
- 1 kašika brašna
- 50 gr margarina
- beli krem
- 500ml slatke pavlake
Priprema
- 1.
beze podloga
najpre belanca lagano razbiti mikserom,pojačati brzinu i lagano, kašiku po kašiku dodavati šećera.dodati limunov sok.smesa mora biti čvrsta poput one za puslice.razliti dvanaest manjih podlogica za pavlovu u pleh na peki papir - leh staviti u pećnicu koja je predhodno zagrejana na 220 stepeni i odmah po zatvaranju vrata od pećnice smanjiti temperaturu na 100 stepeni.sušiti beze podlogice.
žuti krem:
žumanca umutiti sa šećerom, mlekom, brašnom.skuvati na pari ili blagoj vatri .kada dobije gustinu pudinga, ubaciti margarin pa kada se sjedini krem razliti na pokvašen poslužavnik,prekriti providnom folijom i ostaviti da se ohladibeli krem
umutiti slatku pavlaku u šlagrashladiti sve sastojke:beze korice, žuti krem, beli krem- sezonsko viće, u mom slučaju nar i narandžu pripremiti, a čokoladu otopiti.
filovanje
na beze koricu špricem naneti po ivici beli krem.sredinu ispuniti kašičicom žutog krema.za voćnu varijantu posuti voće preko krema i dekorisati šećernim ukrasima.za čokoladnu varijantu preliti pavlovu nitima otopljene čokolade i ukrasiti čoko ukrasima.
- 1.
- i još...
- sezonsko voće
- tamna čokolada
Nema komentara:
Objavi komentar