loading...

ponedjeljak, 30. siječnja 2017.

Mozart torta


Sastojci

  • za čokoladni fil:
  • 500 ml slatke pavlake
  • 100 g mlečne čoklade
  • 150 g nugata ili nutelle
  • 50 g ribane gorke čokolade (70% kakaa)
  • za gornji sloj i ukrašavanje:
  • 150 g marcipana
  • 50 g šećera u prahu
  • 50 g ribane gorke čokolade (70% kakaa)
  • ... mleveni pistaći i ulupana sl. pavlaka
  • Priprema

    1. 1.
      Za biskivit čvrsto ulupati belanca sa šećerom i vanilin šećerom. Muteći dodavati jedno po jedno žumance. Zatim umešati prosejanu mešavinu brašna, praška za pecivo i gustina. Biskvit peći u formi vel. 26cm, na 175*C, oko 30 minuta.
    2. 2.
      Ohlađeni biskvit prerezati na 3 jednake kore, i dobro ih pokapati rumom ili konjakom.
    3. 3.
      Za crni fil u mlaku pavlaku dodati čokoladu i nugat, pustiti da se rastopi. Dobro ohladiti, a zatim čvrsto ulupati, i dodati ribanu gorku čokoladu.
    4. 4.
      Za fil od pistaća u mlakoj pavalaci rastopiti belu čokoladu. Dobro ohladiti i čvrsto ulupati, pa dodati pistaće i po želji malo zelene boje.
    5. 5.
      Donju koru premazati zelenim filom. Preklopiti srednjom, premazati sa pola čokoladnog fila, staviti gornju koru, lagano pritisnuti i premazati celu tortu ostatkom čokoladnog fila.
    6. 6.
      Marcipan izmesiti sa šećerom u prahu i razvaljati ga u veličini torte. Iseći ga na 16-ine, a 8 delova do pola zaviti. Poređati delove po torti, kao na slici. Obod torte posuti gorkom čokoladom. Od ostatka čokolade iscrtati violinkse ključeve, i poređati ih po torti. Takođe ukarsiti ulupanom slatkom pavlakom i posuti mlevenim pistaćima

Nema komentara:

Objavi komentar