Sastojci:
– 10 jaja
– 10 kasika secera
– 3 kasike kakao
– 1 prasak za pecivo
– 2 dl ulja
– 2 dl jogurta
– 10 kasika brasna
– 10 kasika secera
– 3 kasike kakao
– 1 prasak za pecivo
– 2 dl ulja
– 2 dl jogurta
– 10 kasika brasna
fil 1
– 200 gr gustina
– 1 ekstrat vanile
– 100 gr bele cokolade
– 1 margarin
– 200 gr secera u prahu
– 12 d lmleka
– 1 ekstrat vanile
– 100 gr bele cokolade
– 1 margarin
– 200 gr secera u prahu
– 12 d lmleka
fil 2
– 300 gr secera
– 6 dl vode
– 500 gr borovnica ili bilo kog drugog voca
– 120 gr pudinga od jagode ili vanile
– 6 dl vode
– 500 gr borovnica ili bilo kog drugog voca
– 120 gr pudinga od jagode ili vanile
Priprema
Za kore ulupajte 5 belanaca dodati 5 kasike secera ,5 zumanca i dalje dobro mutiti dodati 5 kasike brasna ,pr za pecivo, 1dl ulja i 1 dl jogurta ispeci koru u pleh velicine 30 x 40.
Isto tako uraditi i sa drugom korom samo dodati 3 kasike kakao ispeci koru.
Od 1 litra mleka uzeti 2 dl i razmutiti 200 gr gustina i malo ekstata od vanile ,a u ostatak mleka izlomiti 100 gr bele cokolade i kada pocne da vri zakuvati kasicu, kada se ohladi sjediniti sa 1 margarinom umucenim sa 200 gr secera u prahu ,umutiti penasto.
U jednoj serpici sipati 300 gr secera i 4dl vode da vri sipati voce i jedno 4 min da se kuva ,posebno razmutiti 3 pudinga od jagode u 2 dl vode i zakuvati u voce , pustiti da se ohladi
REDOSLED: ZUTA KORA , VOCNI FIL,BELI KREM CRNA KORA,BELI KREM I GLAZURA JE OD COKOLADE
Nema komentara:
Objavi komentar