Sastojci
300 g piškota
150 ml mlijeka
2 žlice ruma
200 g malina
250 g mascarponea
1 žlica šećera
1 vanilija šećer
250 ml slatkog vrhnja
100 g bijele čokolade
Priprema
Na pladanj za serviranje stavite obruč kalupa za tortu. Piškote skratite na visinu obruča.
Na pari otopite bijelu čokoladu. Pomiješajte mlijeko s rumom pa kratko umočite piškote i poslažite uz obruč.
Dno prekrijte piškotama koje ste isto kratko umočili u mlijeko.
Izmiksajte slatko vrhnje u šlag.
Pomiješajte mascarpone sa šećerom i vanilija šećerom. Lagano umiješajte šlag i otopljenu čokoladu.
Na dno kalupa obloženog piškotama razmažite polovicu kreme.
Na kremu stavite sloj malina, a na njih red piškota kratko umočenih u mlijeko s rumom.
Premažite ostatkom kreme i posložite ostatak malina.
Šarlotu stavite u frižider preko noći.
Nema komentara:
Objavi komentar