nedjelja, 29. siječnja 2017.
Badem torta
BADEM TORTA
POTREBNO JE
5 žumanaca, 200 g šećera u prahu, 600 g mljevenog keksa, 100 g mljevenih badema, 125 g maslaca, 2 dl soka od breskve, 250 ml slatkog vrhnja, 2 štangle čokolade za kuhanje
PRIPREMA
Pjenasto ulupajte žumanca, dodajte šećer u prahu, mutite dok se ne sjedini, pa preručite u posudu s dvostrukim dnom. Kuhajte dok se smjesa ne zgusne i dok ne vidite dno posude kad promiješate varjačom. Mljeveni keks i mljevene bademe prelijte sokom od breskve i dobro sjedinite da oba sastojka ravnomjerno upiju tekućinu. Potom dodajte pripremljeni fil i maslac koji ste prethodno umutili. Sve sjedinite i od smjese oblikujte formu po želji. Tortu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i naribanom čokoladom ili cijelim bademima.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar