loading...

četvrtak, 26. siječnja 2017.

Rafioli

Sastojci

  5 osoba
  • TIJESTO
  • 50 dag brašna
  • 1 margarin
  • 1 jogurt, čvrsti
  • prstohvat soli
  • 7 žumanjaka
  • 1 cijelo jaje
  • Na vrh noža praška za pecivo
  • FIL
  • 80 dag badema
  • 9 bjelanjaka
  • 2 vanilija šećera
  • cimet
  • Maraskino
  • muskatni oraščići
  • kora od limuna i naranče
  • 40 dag šećera
  • sok od jedne naranče

Priprema

    1. 1.
      ZA TIJESTO
      Dobro ukuhati tijesto i izraditi kuglice veličine oraha. Prekrivene kuglice ostaviti u hladnjaku najamnje 2 sata. Tijesto kasnije tanko razvlačiti i puniti filom. Peći 10-ak minuta na 180 stupnjeva. Pečene premazati rakijom i posuti šećerom.
    2. 2.
      ZA FIL
      Šećer i bjelanjke stući u tvrdi snijeg. Ostale sastojke umutiti žlicom.
    3. 3.
      Od ovog recepta izađe otprilike 80-ak komada, te je količnu lako smjese i tijesta prilagoditi drugoj željenoj količini komada


Nema komentara:

Objavi komentar