loading...

utorak, 24. siječnja 2017.

Jaffa torta

SASTOJCI ZA BISKVIT:
  • 6 jaja
  • 175 g šećera
  • 150 g brašna
  • 90 g maslaca, otopljenog i ohlađenog
  • korica 1 naranče
  • 1 žlica ulja

SIRUP:
  • 6 dcl vode
  • 6 žlica šećera
  • 3 pudinga od vanilije
  • 2 dcl sirupa od naranče

KREMA:
  • 400 g marmelade od naranče

ZA PRELJEV OD ČOKOLADE:
  • 200 g čokolade (možete koristiti pola tamne, pola mliječne)
  • 150 ml punomasnog mlijeka
  • 90 g rastopljenog maslaca, ohlađenog
POSTUPAK:
  • Jaja i šećer stavite u posudu i miksajte da se sjedine.
  • Nakon toga jaja i šećer obradite tako da kremu kuhate na pari 5-10 minuta.
  • Maknite s pare i nastavite mutiti dok se smjesa ne udvostruči.
  • Polako dodajte brašno i maslac u dvije, tri faze.
  • Dodajte koricu naranče i ulje i polako promiješajte.
  • Miješajte dok se smjesa ne sjedini.
  • Smjesu ulijte u kalup za torte koji ste obložili papirom za pečenje i pecite na 180 stupnjeva oko 25 minuta, odnosno dok biskvit nije pečen.
  • Pećeni biskvit izvadite i ostavite da se ohladi.
  • Ohlađeni biskvit prerežite na tri dijela.
  • Sok od naranče procijedite i zatim kuhajte s šećerom na laganoj vatri 10-15 minuta dok se šećer ne otopi i dok ne postane malo gušći.
  • Topli sirup prelijte preko biskvita kako bi bili sočni.
  • Biskvite filajte marmeladom od naranče.
  • Pripremite glazuru.
  • Čokoladu stavite u zdjelu.
  • Zagrijte mlijeko skoro do vrenja te smjesi dodajte čokoladu.
  • Miješajte dok se čokolada ne otopi.
  • Maknite s vatre i umiješajte maslac te miješajte dok se ne otopi.
  • Prelijte preko torte i pustite da curi s rubova.
  • Tortu možete dekorirati sušenim narančama ili šlagom i jaffa keksima.

Nema komentara:

Objavi komentar