SASTOJCI ZA BISKVIT:
- 6 jaja
- 175 g šećera
- 150 g brašna
- 90 g maslaca, otopljenog i ohlađenog
- korica 1 naranče
- 1 žlica ulja
SIRUP:
- 6 dcl vode
- 6 žlica šećera
- 3 pudinga od vanilije
- 2 dcl sirupa od naranče
KREMA:
- 400 g marmelade od naranče
ZA PRELJEV OD ČOKOLADE:
- 200 g čokolade (možete koristiti pola tamne, pola mliječne)
- 150 ml punomasnog mlijeka
- 90 g rastopljenog maslaca, ohlađenog
POSTUPAK:
- Jaja i šećer stavite u posudu i miksajte da se sjedine.
- Nakon toga jaja i šećer obradite tako da kremu kuhate na pari 5-10 minuta.
- Maknite s pare i nastavite mutiti dok se smjesa ne udvostruči.
- Polako dodajte brašno i maslac u dvije, tri faze.
- Dodajte koricu naranče i ulje i polako promiješajte.
- Miješajte dok se smjesa ne sjedini.
- Smjesu ulijte u kalup za torte koji ste obložili papirom za pečenje i pecite na 180 stupnjeva oko 25 minuta, odnosno dok biskvit nije pečen.
- Pećeni biskvit izvadite i ostavite da se ohladi.
- Ohlađeni biskvit prerežite na tri dijela.
- Sok od naranče procijedite i zatim kuhajte s šećerom na laganoj vatri 10-15 minuta dok se šećer ne otopi i dok ne postane malo gušći.
- Topli sirup prelijte preko biskvita kako bi bili sočni.
- Biskvite filajte marmeladom od naranče.
- Pripremite glazuru.
- Čokoladu stavite u zdjelu.
- Zagrijte mlijeko skoro do vrenja te smjesi dodajte čokoladu.
- Miješajte dok se čokolada ne otopi.
- Maknite s vatre i umiješajte maslac te miješajte dok se ne otopi.
- Prelijte preko torte i pustite da curi s rubova.
- Tortu možete dekorirati sušenim narančama ili šlagom i jaffa keksima.
Nema komentara:
Objavi komentar