loading...

utorak, 24. siječnja 2017.

Osvjezavajuca torta od kivija

Evo jedne super ideje za vrlo ukusnu osvježavajuću tortu.

SASTOJCI:

PODLOGA:
  • 200 g integralnog keksa
  • 100 g omekšalog maslaca
KREMA OD SIRA:
  • 400 g krem sira
  • 3,5 dcl vrhnja za šlag
  • 150 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 1 žlica soka od limuna
  • 10 g želatine u prahu
KIVI KREMA:
  • 1 kg očišćenog kivija
  • 200 g šećera
  • 20 g želatine u prahu

PRIPREMA:
  • Kekse usitnite i pomiješajte s otopljenim maslacom te utisnite u kalup za torte.
  • Izmiksajte šlag, šećer i vanilin šećer.
  • Dodajte krem sir i dobro izmiješajte.
  • Smjesi dodajte želatinu koju ste prethodno stavili desetak minuta u pola dcl vode da nabubri i samo malo ugrijali.
  • Smjesu izlijte preko keksa.
  • Uzmite okruglu posudu te ju obložite prozirnom folijom i utisnite u kremu kako bi se u sredini torte napravila udubina.
  • Ostavite u frižideru da se dobro stisne, oko 2 sata.
  • Kada ćete odvajati posudu prvo odvojite posudu, a onda pažljivo maknite foliju s kreme.
  • Sada je vrijeme da napravite i kivi kremu.
  • Kivi očistite i obradite u blenderu.
  • Dodajte šećer i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta.
  • Ostavite da se skroz ohladi.
  • Želatinu razmutite na isti način kao i kada ste radili kremu od sira i umiješajte u kivi kremu.
  • Gotovu kremu ulijte u bijelu kremu te ostavite u frižideru da se stisne.
  • Tortu prije posluživanja dekorirajte po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar