Evo jedne super ideje za vrlo ukusnu osvježavajuću tortu.
SASTOJCI:
PODLOGA:
- 200 g integralnog keksa
- 100 g omekšalog maslaca
KREMA OD SIRA:
- 400 g krem sira
- 3,5 dcl vrhnja za šlag
- 150 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 1 žlica soka od limuna
- 10 g želatine u prahu
KIVI KREMA:
- 1 kg očišćenog kivija
- 200 g šećera
- 20 g želatine u prahu
PRIPREMA:
- Kekse usitnite i pomiješajte s otopljenim maslacom te utisnite u kalup za torte.
- Izmiksajte šlag, šećer i vanilin šećer.
- Dodajte krem sir i dobro izmiješajte.
- Smjesi dodajte želatinu koju ste prethodno stavili desetak minuta u pola dcl vode da nabubri i samo malo ugrijali.
- Smjesu izlijte preko keksa.
- Uzmite okruglu posudu te ju obložite prozirnom folijom i utisnite u kremu kako bi se u sredini torte napravila udubina.
- Ostavite u frižideru da se dobro stisne, oko 2 sata.
- Kada ćete odvajati posudu prvo odvojite posudu, a onda pažljivo maknite foliju s kreme.
- Sada je vrijeme da napravite i kivi kremu.
- Kivi očistite i obradite u blenderu.
- Dodajte šećer i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta.
- Ostavite da se skroz ohladi.
- Želatinu razmutite na isti način kao i kada ste radili kremu od sira i umiješajte u kivi kremu.
- Gotovu kremu ulijte u bijelu kremu te ostavite u frižideru da se stisne.
- Tortu prije posluživanja dekorirajte po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar