loading...

ponedjeljak, 30. siječnja 2017.

Torta od jagoda i arome vanilije

BISKVIT:
·175 g neslanog maslaca, otopljenog
·175 g smeđeg šećera
·1 žličica praška za pecivo
·1 i 1/2 žličice ekstrakta od vanilije
·3 jaja
·175 g brašna


PUNJENJE I DEKORACIJA:
·4 žlice pekmeza od jagoda
·285 ml slatkog vrhnja
·2 žlice šećera
·1 žličica ekstrakta od vanilije ili 1 mahuna vanilije
·Šećer u koji možete ubaciti malo roze ili crvene boje


PRIPREMA:

1) Zagrijte pećnicu na 180 C. Okrugli kalup promjera 18 cm premažite uljem i obložite papirom za pečenje.
2) Sve sastojke za biskvit pomiješajte u jednoj zdjeli. Ako imate dva kalupa, pola od smjese stavite u jedan, a pola u drugi kalup. Ako radite sa jednim kalupom, pola smjese ispecite pa pola nakon prve ili jednostavno sve ispecite u jednom komadu pa tankim nožem izrežite biskvit napola.
3) Pecite 20-25 minuta. Kada se biskvit ispekao , ostavite ga da se ohladi. Izvadite ga iz kalupa i ostavite ga da se još hladi.
4) Premažite prvi dio biskvita pekmezom od jagoda, a ostale sastojke izmješajte dok ne dobijete čvršću smjesu (šlag). Premažite šlagom prvi dio biskvita.
5) Stavite drugi dio biskvita na prvi, premažite ga šlagom i pospite šećer u boji.

Nema komentara:

Objavi komentar