Sastojci
- Tijesto
- 1/2 kg očišćene i naribane mrkve
- 4 jaja
- 2 čaše od jogurta (200 gr) oštrog brašna
- 2 čaše smeđeg šećera
- 1 čaša ulja
- 1 žličica cimeta
- 1 vrećica praška za pecivo
- 2 vrećice vanilin šećera
- 2 naranče - kora
- sok od jedne naranče
- Krema
- 400 gr ABC sira (može i mascarpone, Philadelfia i sl)
- 1 (200 gr) čvrsti jogurt
- 1 limun (sok i korica)
- 4 vrhom pune jušne žlice šećera u prahu
- 2 vrećice kremfix-a
- kokos po želji
- narnče za ukras (može i limuni)
Priprema
- 1.Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto umuti. Dodaj ulje.
- 2.Prosij brašno s praškom za pecivo i cimetom i dodaj u smjesu od jaja.
- 3.U dobivenu smjesu dodaj koricu i sok naranče i naribanu mrkvu.
- 4.Sve zajedno dobro izmješaj i sipaj u kalup za torte promjera 26 cm (na dno kalupa stavi papir za pečenje).
- Peci u zagrijanoj pećnici 45-60 minuta (ovisno o pećnici) na 180 C. Provjeravaj čačkalicom da li je pečeno. Ja sam svoju tortu pekla točno 55 min.
- 6.Pečeno ostavi da se dobro ohladi.
- 7.Za kremu dobro izmješaj sir, jogurt, sok i sitno naribanu koricu limuna te šećer, a zatim miksajući dodaj kremfix.
- Premaži preko ohlađene torte i po želji posipaj kokosom
- Ukrasi po želji i uživaj!!
- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar