loading...

ponedjeljak, 23. siječnja 2017.

Belushi torta





Sastojci

  • Tijesto
  • 1/2 kg očišćene i naribane mrkve
  • jaja
  • 2 čaše od jogurta (200 gr) oštrog brašna
  • 2 čaše smeđeg šećera
  • 1 čaša ulja
  • 1 žličica cimeta
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • naranče - kora
  • sok od jedne naranče

  • Krema
  • 400 gr ABC sira (može i mascarpone, Philadelfia i sl)
  • 1 (200 gr) čvrsti jogurt
  • limun (sok i korica)
  • 4 vrhom pune jušne žlice šećera u prahu
  • 2 vrećice kremfix-a
  • kokos po želji
  • narnče za ukras (može i limuni)

  • Priprema

    1. 1.
      Jaja, šećer i vanilin  šećer pjenasto umuti. Dodaj ulje.
    2. 2.
      Prosij brašno s praškom za pecivo i cimetom i dodaj u smjesu od jaja.
    3. 3.
      U dobivenu smjesu dodaj koricu i sok naranče i naribanu mrkvu.
    4. 4.
      Sve zajedno dobro izmješaj i sipaj u kalup za torte promjera 26 cm  (na dno kalupa stavi papir za pečenje).
      1. Peci u zagrijanoj pećnici 45-60 minuta (ovisno o pećnici) na 180 C. Provjeravaj čačkalicom da li je pečeno. Ja sam svoju tortu pekla točno 55 min.
      2. 6.
        Pečeno ostavi da se dobro ohladi.
      3. 7.
        Za kremu dobro izmješaj sir, jogurt,  sok i sitno naribanu koricu limuna te šećer, a zatim miksajući dodaj kremfix.
      4. Premaži preko ohlađene torte i po želji posipaj kokosom
    5. Ukrasi po želji i uživaj!!

Nema komentara:

Objavi komentar