loading...

nedjelja, 29. siječnja 2017.

Čokoladna fantazija


Sastojci

  • Sastojci za biskvit:
  • 3 jaja
  • 50 g šećera
  • 70 g brašna
  • 20 g kakaa
  • 1 dl mlijeka
  • 1 žličica ruma
  • Sastojci za tamnu kremu:
  • 4 jaja
  • 40 g šećera
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 4 listića želatine
  • 2,5 dl vrhnja za šlag
    • Sastojci za svijetlu kremu:
    • 4 jaja
    • 40 g šećera
    • 150 g bijele čokolade
    • 4 listića želatine
    • 2,5 dl vrhnja za šlag
    • Sastojci za čokoladnu glazuru:
    • 200 g čokolade za kuhanje
    • 2 dl slatkog vrhnja u čaš
      i
    • Priprema

      1. 1.
        Biskvit
        Bjelanjke sobne temperature umutiti mikserom, dodavati žlicu po žlicu šećera uz neprekidno mućenje. Kuhačom umiješati žumanjke, brašno i kakao te smjesu uliti u namazan kalup za tortu promjera 28 cm. Biskvit peći oko 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
      2. 2.
        Krema
        Mikserom pjenasto umutiti jaja i šećer. Smjesu kuhati na pari 5 - 6 minuta ili do 72 °C. Skloniti s pare, umiješati čokoladu i otopiti. Ohladiti.
        Umiješati mikserom otopljenu želatinu i tučeno slatko vrhnje.
      3. 3.
        Oko biskvita staviti obruč te biskvit natopiti mlijekom i rumom. Biskvit preliti tamnom kremom i staviti u zamrzivač dok se priprema svijetla krema.
      4. 4.
        Pripremiti svijetlu kremu na isti način kao i tamnu te preliti preko tamne kreme. Tortu hladiti u hladnjaku najmanje 12 sati, skinuti obruč i preliti čokoladnom glazurom.
      5. 5.
        Čokoladna glazura
        Čokoladu i vrhnje topiti na pari, malo ohladiti i preliti tortu. Ukrasiti po želji.
      6. 6.

Nema komentara:

Objavi komentar