Sastojci
- Sastojci za biskvit:
- 3 jaja
- 50 g šećera
- 70 g brašna
- 20 g kakaa
- 1 dl mlijeka
- 1 žličica ruma
- Sastojci za tamnu kremu:
- 4 jaja
- 40 g šećera
- 150 g čokolade za kuhanje
- 4 listića želatine
- 2,5 dl vrhnja za šlag
- Sastojci za svijetlu kremu:
- 4 jaja
- 40 g šećera
- 150 g bijele čokolade
- 4 listića želatine
- 2,5 dl vrhnja za šlag
- Sastojci za čokoladnu glazuru:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 2 dl slatkog vrhnja u čaš
i Priprema
- 1.Biskvit
Bjelanjke sobne temperature umutiti mikserom, dodavati žlicu po žlicu šećera uz neprekidno mućenje. Kuhačom umiješati žumanjke, brašno i kakao te smjesu uliti u namazan kalup za tortu promjera 28 cm. Biskvit peći oko 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. - 2.Krema
Mikserom pjenasto umutiti jaja i šećer. Smjesu kuhati na pari 5 - 6 minuta ili do 72 °C. Skloniti s pare, umiješati čokoladu i otopiti. Ohladiti.Umiješati mikserom otopljenu želatinu i tučeno slatko vrhnje. - 3.Oko biskvita staviti obruč te biskvit natopiti mlijekom i rumom. Biskvit preliti tamnom kremom i staviti u zamrzivač dok se priprema svijetla krema.
- 4.Pripremiti svijetlu kremu na isti način kao i tamnu te preliti preko tamne kreme. Tortu hladiti u hladnjaku najmanje 12 sati, skinuti obruč i preliti čokoladnom glazurom.
- 5.Čokoladna glazura
Čokoladu i vrhnje topiti na pari, malo ohladiti i preliti tortu. Ukrasiti po želji. - 6.Ukrašavanje slastica http://www.odslatkogasladje.net/#!ukraavanje-slastica/cntg
- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar