Sastojci
– 1 šolja 250 ml
– 125 g putera (margarina)
– 325 g(1 konzerva) kondenzovanog mleka
– 250 g mlevenog keksa
– 1 1/2 šolja kokos brašna
– 2 kašike limunovog soka
– 125 g putera (margarina)
– 325 g(1 konzerva) kondenzovanog mleka
– 250 g mlevenog keksa
– 1 1/2 šolja kokos brašna
– 2 kašike limunovog soka
Bela glazura(Icing)
– 1 3/4 šolje prah sećera
– sok od pola limuna
– sok od pola limuna
Priprema
Oblozite posudu papirom za pecenje ili samo podmazite margarinom ili maslacem.Ja sam koristila pleh velicine 22/13 cm(9-13 in)Ako volite da stanglice budu deblje onda koristite manju posudu
Istopite puter sa kondenzovanim mlekom,dodajte kokos ,mleveni keks i sok od limuna dobro umesite masu koju cete potom prebaciti u pleh. Masu dobro izravnajte dlanovima i ostavite da se hladi
U manju posudu stavite secer u prahu i sok od limuna da se na laganoj vatri dobro istopi i sjedini uz neprestano mesanje.
Glazura (Icing)je gotova kada je masa srednje gusta i mora ostati potpuno bela.Ako vam se cini da je pregusta dodajte jos koju kasiku vode.
Vazno je da cim skinete sa sporeta odmah prelijete i rasporedite glazuru jer se brzo steze.
Posluživanje
Ostavite da se dobro ohladi.Posluzite seceno na stanglice ili trouglove.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar