loading...

ponedjeljak, 30. siječnja 2017.

Kremasta Toffifee torta

SASTOJCI ZA BISKVIT
  • 200g petit keksa
  • 120g maslaca
  • 120g mekanih bombona od karamele

PRIPREMA BISKVITA
  • Petit kekse stavite u vrećicu za zamrzavanje pa zatvorenu vrećicu izdrobite valjkom za tijesto.
  • Bombone od karamele pomiješajte s mrvicama keksa.
  • U jednoj posudi rastopite maslac.
  • Kada je maslac rastopljen, pomiješajte ga žlicom s pripremljenom mješavinom od keksa i bombona.
  • Dobiveno tijesto utisnite žlicom u kalup promjera 24 cm i stavite pola sata hladiti.

SASTOJCI ZA KREMU
  • 750g kvarka (ili obični domaći mladi kravlji  sir)
  • 250g šlaga
  • 100ml mlijeka
  • 75g šećera
  • 150g kreme nugat lješnjaka
  • 15g kakaa u prahu
  • 1 paketić želatine u prahu

PRIPREMA KREME
  • Najprije želatinu pomiješajte sa 6 žlica hladne vode i ostavite da odstoji 10 minuta.
  • Za to vrijeme istucite šlag u čvrsti snijeg i stavite sa strane.
  • Kvark pomiješajte s mlijekom dok ne dobije kremastu teksturu.
  • Želatinu zagrijte dok se ona u potpunosti ne rastopi.
  • 2 žlice kreme (od kvarka i mlijeka) dobro pomiješajte s rastopljenom želatinom.
  • Ostatak želatine dodajte u preostalu kremu. Brzo i dobro promiješajte tako da ne ostanu grudice od želatine.
  • Nakon toga pomiješajte i šlag u kremu.
  • Nugat kremu rastopite na pari i miješajte dok ne postane kremasta. Ostavite ju sa strane da se ohladi.
  • Kremu koju smo dobili od kvarka, razdijelite u dva jednaka dijela. U jedan pomiješajte nugat i kakao a u drugi šećer.
  • Ohlađeni biskvit najprije namažite s tamnom kremom. Nakon toga tortu ostavite da se hladi na 15 – 30 minuta.
  • Kada se torta ohladi, na tamnu kremu namažite bijelu kremu. Pazite da prilikom nanošenja bijele kreme ne razmažete donju – crnu kremu. Nemojte previše pritiskati dno.
  • Torta je skoro gotova! Još jedanput ju stavite u frižider na 2 sata kako bi se potpuno ohladila.

 SASTOJCI ZA DEKORACIJU
  • 125 – 250g Toffifee-a
  • 50g crne čokolade

Važno je postaviti dekoraciju na tortu neposredno prije njenog serviranja.

PRIPREMA DEKORACIJE
  • 12 toffifee-a stavite sa strane a ostale grubo nasjeckajte.
  • Izvadite tortu iz frižidera i ovih 12 toffifee-a raspodijelite ravnomjerno po njoj.
  • Na ostatak torte, raspodijelite isjeckane komadiće nakon čega tortu polako možete izvaditi iz kalupa.
  • Crnu čokoladu rastopite i sa žlicom raspodijelite po torti.

I sad – izrežite i papajte!!  FINO FINO FINO!!


Nema komentara:

Objavi komentar