SASTOJCI ZA BISKVIT
- 200g petit keksa
- 120g maslaca
- 120g mekanih bombona od karamele
PRIPREMA BISKVITA
- Petit kekse stavite u vrećicu za zamrzavanje pa zatvorenu vrećicu izdrobite valjkom za tijesto.
- Bombone od karamele pomiješajte s mrvicama keksa.
- U jednoj posudi rastopite maslac.
- Kada je maslac rastopljen, pomiješajte ga žlicom s pripremljenom mješavinom od keksa i bombona.
- Dobiveno tijesto utisnite žlicom u kalup promjera 24 cm i stavite pola sata hladiti.
SASTOJCI ZA KREMU
- 750g kvarka (ili obični domaći mladi kravlji sir)
- 250g šlaga
- 100ml mlijeka
- 75g šećera
- 150g kreme nugat lješnjaka
- 15g kakaa u prahu
- 1 paketić želatine u prahu
PRIPREMA KREME
- Najprije želatinu pomiješajte sa 6 žlica hladne vode i ostavite da odstoji 10 minuta.
- Za to vrijeme istucite šlag u čvrsti snijeg i stavite sa strane.
- Kvark pomiješajte s mlijekom dok ne dobije kremastu teksturu.
- Želatinu zagrijte dok se ona u potpunosti ne rastopi.
- 2 žlice kreme (od kvarka i mlijeka) dobro pomiješajte s rastopljenom želatinom.
- Ostatak želatine dodajte u preostalu kremu. Brzo i dobro promiješajte tako da ne ostanu grudice od želatine.
- Nakon toga pomiješajte i šlag u kremu.
- Nugat kremu rastopite na pari i miješajte dok ne postane kremasta. Ostavite ju sa strane da se ohladi.
- Kremu koju smo dobili od kvarka, razdijelite u dva jednaka dijela. U jedan pomiješajte nugat i kakao a u drugi šećer.
- Ohlađeni biskvit najprije namažite s tamnom kremom. Nakon toga tortu ostavite da se hladi na 15 – 30 minuta.
- Kada se torta ohladi, na tamnu kremu namažite bijelu kremu. Pazite da prilikom nanošenja bijele kreme ne razmažete donju – crnu kremu. Nemojte previše pritiskati dno.
- Torta je skoro gotova! Još jedanput ju stavite u frižider na 2 sata kako bi se potpuno ohladila.
SASTOJCI ZA DEKORACIJU
- 125 – 250g Toffifee-a
- 50g crne čokolade
Važno je postaviti dekoraciju na tortu neposredno prije njenog serviranja.
PRIPREMA DEKORACIJE
- 12 toffifee-a stavite sa strane a ostale grubo nasjeckajte.
- Izvadite tortu iz frižidera i ovih 12 toffifee-a raspodijelite ravnomjerno po njoj.
- Na ostatak torte, raspodijelite isjeckane komadiće nakon čega tortu polako možete izvaditi iz kalupa.
- Crnu čokoladu rastopite i sa žlicom raspodijelite po torti.
I sad – izrežite i papajte!! FINO FINO FINO!!
Nema komentara:
Objavi komentar