loading...

nedjelja, 29. siječnja 2017.

Oblanda sa čokoladom


Sastojci

  • Sastojci:
  • 4 dl vode
  • 32 kašike šećera
  • 1 prašak za puding od čokolade
  • 3 kašike gustina
  • 150 grama mlečne Milka čokolade
  • 250 grama margarina
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 250 grama keksa
  • 1 oblanda
  • Priprema

    1. 1.
      Stavite 4 dl vode i 32 kašike šećera da zajedno provre, zatim ostavite da ta smesa vri nekih 5 minuta, pa dodajte jedan prašak za puding od čokolade  i 3 kašike gustina i skuvajte puding tako da dobijete smesu koja ne mora biti previše gusta. U smesu potom dodajte oko 150 grama mlečne Milka čokolade i mešajte dok se ne otopi a potom ostavite fil da se ohladi. U ohlađen fil dodajte prethodno umućen margarin sa dve kašike šećera i oko 250 grama mlevenog keksa. Zatim filujte oblandu i potom je pritisnite nekim težim predmetom da se listovi oblande kasnije ne bi odvajali. Nakon nekoliko sati oblandu možete seći.

Nema komentara:

Objavi komentar