loading...

ponedjeljak, 30. siječnja 2017.

Snickers torta

Biskvit:
  • 195 grama kakao praha
  • 450 grama brašna
  • 720 grama šećera
  • 3 male žličice sode bikarbone
  • 1,5 žličica praška za pecivo
  • 1,5 žličica soli
  • 6 jaja
  • u 375 ml mlijeka dodajte 2 žličice soka od limuna i neka stoji 5 minuta
  • 375 ml tople vode
  • 7,5 žličica ulja
  • 2,25 žličice ekstrakta od vanilije

Karamel krema s kikirikijem:
  • 255 grama šećera
  • 60 ml vode
  • 180 ml slatkog vrhnja
  • 105 grama maslaca
  • prstohvat soli
  • 85 grama neslanog kikirikija

Krema s maslacem od kikirikija i krem sirom:
  • 225 grama krem sira
  • 110 grama maslaca od kikirikija
  • 60 grama šećera u prahu
  • 420 ml slatkog vrhnja

Čokoladni ganache:
  • 450 grama tamne čokolade
  • 540 ml slatkog vrhnja

PRIPREMA:
Kore:
Pomiješajte kakao i brašno te dodajte šećer, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol. Mikserom u suhe sastojke umiješajte jaja, mlijeko sa sokom od limuna, vodu, ulje i vaniliju. Smjesu podijeliti na dva jednaka dijela. Koru pecite na 170 stupnjeva oko 30 minuta te postupak ponoviti s drugom korom. Pečene biskvite ohladite i presijecite da dobijete 4 kore.

Karamel krema:
U tavi otopiti vodu sa šećerom dok ne dobijete karamel, dodati mu zagrijano vrhnje. Skinuti s vatre pa dodati sol, maslac i kikiriki i pustiti da se ohladi.

Krema s maslacem od kikirikija i krem sirom:
Pomiješajte krem sir, maslac od kikirikija i šećer u prahu pa sve umutite. Dodajte slatko vrhnje i mutite dok se vrhnje ne pretvori u šlag. Kremu ostavite u frižider .

Čokoladni ganache:
Lagano zagrijati slatko vrhnje te dodati čokoladu u komadićima i miješati dok se čokolada ne istopi. Ostaviti da se hladi uz povremeno miješanje.

Jedan biskvit staviti na podložak za tortu pa ga premazati polovicom kreme od kikirikija i krem sira. Preklopite drugim biskvitom i premažite ga slanim karamelom. Karamel poklopite trećim biskvitom te ga premažite ostatkom kreme od kikirikija i krem sira i poklopite posljednjim biskvitom.

Tortu stavite u hladnjak na 15-20 minuta prije premazivanja čokoladnim ganacheom te po želji pospite grubo sjeckanim kikirikijem i prstohvatom soli.

Vjerujemo da će ljubitelji Snickersa doći će na svoje mmmmmljac

Nema komentara:

Objavi komentar