Biskvit:
- 195 grama kakao praha
- 450 grama brašna
- 720 grama šećera
- 3 male žličice sode bikarbone
- 1,5 žličica praška za pecivo
- 1,5 žličica soli
- 6 jaja
- u 375 ml mlijeka dodajte 2 žličice soka od limuna i neka stoji 5 minuta
- 375 ml tople vode
- 7,5 žličica ulja
- 2,25 žličice ekstrakta od vanilije
Karamel krema s kikirikijem:
- 255 grama šećera
- 60 ml vode
- 180 ml slatkog vrhnja
- 105 grama maslaca
- prstohvat soli
- 85 grama neslanog kikirikija
Krema s maslacem od kikirikija i krem sirom:
- 225 grama krem sira
- 110 grama maslaca od kikirikija
- 60 grama šećera u prahu
- 420 ml slatkog vrhnja
Čokoladni ganache:
- 450 grama tamne čokolade
- 540 ml slatkog vrhnja
PRIPREMA:
Kore:
Pomiješajte kakao i brašno te dodajte šećer, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol. Mikserom u suhe sastojke umiješajte jaja, mlijeko sa sokom od limuna, vodu, ulje i vaniliju. Smjesu podijeliti na dva jednaka dijela. Koru pecite na 170 stupnjeva oko 30 minuta te postupak ponoviti s drugom korom. Pečene biskvite ohladite i presijecite da dobijete 4 kore.
Karamel krema:
U tavi otopiti vodu sa šećerom dok ne dobijete karamel, dodati mu zagrijano vrhnje. Skinuti s vatre pa dodati sol, maslac i kikiriki i pustiti da se ohladi.
Krema s maslacem od kikirikija i krem sirom:
Pomiješajte krem sir, maslac od kikirikija i šećer u prahu pa sve umutite. Dodajte slatko vrhnje i mutite dok se vrhnje ne pretvori u šlag. Kremu ostavite u frižider .
Čokoladni ganache:
Lagano zagrijati slatko vrhnje te dodati čokoladu u komadićima i miješati dok se čokolada ne istopi. Ostaviti da se hladi uz povremeno miješanje.
Jedan biskvit staviti na podložak za tortu pa ga premazati polovicom kreme od kikirikija i krem sira. Preklopite drugim biskvitom i premažite ga slanim karamelom. Karamel poklopite trećim biskvitom te ga premažite ostatkom kreme od kikirikija i krem sira i poklopite posljednjim biskvitom.
Tortu stavite u hladnjak na 15-20 minuta prije premazivanja čokoladnim ganacheom te po želji pospite grubo sjeckanim kikirikijem i prstohvatom soli.
Vjerujemo da će ljubitelji Snickersa doći će na svoje mmmmmljac
Nema komentara:
Objavi komentar