loading...

ponedjeljak, 23. siječnja 2017.

coko moko torta






Sastojci

  • kora 7 – 8 jaja
  • 10 kašika šećera
  • 6 kašika ulja
  • 6 kašika mleka
  • 4 kašike kakao Nesqick
  • 4 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • preliv 500 ml čokoladnog mleka
  • fil 700 gr kisele pavlake
  • 300 gr mlevenog plazma keksa
  • 150 gr šećera u prahu

  • 500 gr šlaga ili slatke pavlake...
  • 500 ml kisele vode, ne koristiti ako je slatka pavlaka
  • Priprema

    1. 1.
      Ukljuciti rernu da se zagreje na 180 stepeni.
      Ulupati belanca sa šećerom, ja dodajem i vanila stapic pa dodati žumanca i umutiti.
      Dok mutite polako sipati ulje, pa mleko.
      Na kraju dodati kakao i brasno pomesano sa praskom za pecivo.
      Istresti sve u obložen pleh pek papirom prečnika 26 cm ili 20 x 30 cm . ja pravim okruglu...u plehu gde se skida okvir!
      Peci oko 20 – 25 minuta zavisi do rerne.
      Ako niste sigurni bocnite čačkalicom i ako izadje suva gotovo je.
    2. .
      Prekrije se, da se kora prohladi pa izvadite iz pleha, skinite papir i ostavite da se skroz ohladi.
      Dok se kora hladi napravite fil. Umutiti šlag sa kiselom vodom ili ja stavljam slatku pavlaku...
      Ulupati kiselu pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodati mleveni plazma keks.
      Promešati pa dodati 4 kašike prethodno umućenog šlaga  i promešati, to se radi ukoliko je keks suv...
      Ohladjenu koru preseći vodoravno na tri tanje korice. A mozetzete i svaku od kora posebno da pecete oko 10 min...posto su onda tanje..
    3.  Stavim  prvu koru, dobro porskam čokoladnim mlekom i kad upije namažem sa filom od plazma keksa, pa šlagom, opet kora, isprskam čokoladnim mlekom pa fil od plazma keksa pa šlag i oonda zadnja kora i opet prelivanje sa čokoladnim mlekom.Nekada uspem da napravim 2 kore a nekada 3, tj da isecem.
    4. Tortu staviti na hladno...onda je dekorisati slagom ili vec sta vam padne na pamet...
      Prijatno

Nema komentara:

Objavi komentar