Sastojci
- kora 7 – 8 jaja
- 10 kašika šećera
- 6 kašika ulja
- 6 kašika mleka
- 4 kašike kakao Nesqick
- 4 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- preliv 500 ml čokoladnog mleka
- fil 700 gr kisele pavlake
- 300 gr mlevenog plazma keksa
- 150 gr šećera u prahu
- 500 gr šlaga ili slatke pavlake...
- 500 ml kisele vode, ne koristiti ako je slatka pavlaka
Priprema
- 1.Ukljuciti rernu da se zagreje na 180 stepeni.Ulupati belanca sa šećerom, ja dodajem i vanila stapic pa dodati žumanca i umutiti.Dok mutite polako sipati ulje, pa mleko.Na kraju dodati kakao i brasno pomesano sa praskom za pecivo.Istresti sve u obložen pleh pek papirom prečnika 26 cm ili 20 x 30 cm . ja pravim okruglu...u plehu gde se skida okvir!Peci oko 20 – 25 minuta zavisi do rerne.Ako niste sigurni bocnite čačkalicom i ako izadje suva gotovo je.
- .Prekrije se, da se kora prohladi pa izvadite iz pleha, skinite papir i ostavite da se skroz ohladi.Dok se kora hladi napravite fil. Umutiti šlag sa kiselom vodom ili ja stavljam slatku pavlaku...Ulupati kiselu pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodati mleveni plazma keks.Promešati pa dodati 4 kašike prethodno umućenog šlaga i promešati, to se radi ukoliko je keks suv...Ohladjenu koru preseći vodoravno na tri tanje korice. A mozetzete i svaku od kora posebno da pecete oko 10 min...posto su onda tanje..
- Stavim prvu koru, dobro porskam čokoladnim mlekom i kad upije namažem sa filom od plazma keksa, pa šlagom, opet kora, isprskam čokoladnim mlekom pa fil od plazma keksa pa šlag i oonda zadnja kora i opet prelivanje sa čokoladnim mlekom.Nekada uspem da napravim 2 kore a nekada 3, tj da isecem.
- Tortu staviti na hladno...onda je dekorisati slagom ili vec sta vam padne na pamet...Prijatno
- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar