loading...

utorak, 31. siječnja 2017.

Banana kocke sa eurokremom

Sastojci
Za koru:
– 5 jaja
– 5 kašika šećera
– 3 ravne kašike brašna
– 1 kesica praška za pecivo
– 4 kašike mlevenih oraha
Za fil:
– 1 l mleka
– 3 kesice pudinga od vanile
– 5 kašika šećera
– 1 kašika brašna
– 250 g margarina
– 5 kašika šećera u prahu
Za ukrašavanje:
– 100 g šlag kreme
– 100 ml mleka
– po želji malo čokolade
I još:
– 1,5 kg banana
– 400 g eurokrema
– 100 ml zaslađenog mleka za prelivanje kore
Kora: Penasto umutiti jaja, a pred kraj mućenja dodati šećer. Brašno i prašak za pecivo izmešati. pa dodati jajima, kao i mlevene orahe. Pleh dobro podmazati uljem i pobrašniti, pa u njega preručiti smesu. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta. Kad se kora ohladi, preliti je sa 100 ml zaslađenog mleka.
Fil: Prah za puding izmešati sa šećerom i brašnom, pa od litre mleka sipati malo i razmutiti da nema grudvica, a ostatak mleka staviti da se zagreva. Kad provri, uliti mu smesu sa prah pudingom, smanjiti temperaturu i mešati dok se ne zgusne. Kad se skuva, ostaviti ga da se ohladi. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu, pa mu postepeno dodavati ohlađen puding, i lepo sjediniti.
Fil podeliti na 2 dela. Eurokrem ostaviti na toplom da se razgreje, kako bi se lakše razmazao. Banane iseći na kolutove širine 7-8 mm. Na koru naneti polovinu fila, pa ga premazati polovinom eurokrema. Na eurokrem staviti banane. Preko banana naneti drugu polovinu fila, preko fila opet eurokrem. Staviti u frižider da se stegne, pa umutiti šlag kremu sa mlekom. Šlag krem premazati preko eurokrema, a preko šlaga po želji narendati 2 štanglice čokolade. Ostaviti u frižideru da prenoći.
Savet:
Ako imate vremena, najbolje je nakon nanošenja fila ostaviti kolač oko pola sata u frižideru da se malo stegne, pa onda namazati eurokrem. Isto i pre mazanja šlaga preko eurokrema. Takođe, najlakše je eurokrem nanositi i razmazivati postepeno, deo po deo a ne odjednom, i gde se jednom razmaže eurokrem taj deo se više ne dira.

Nema komentara:

Objavi komentar