loading...

utorak, 31. siječnja 2017.

osvjezavajuce kocke

Sastojci
– 1 manje pakovanje petit-beurre keksa sa maslacem
– toplo mlijeko za natopiti keks
– rum ili pina colada po zelji
Za Puding-Kremu
– 4 zumanjka
– 8 zlica secera
– 2 Vrecice vanilin-secera
– 2 pudinga okusa-vanilije
– 2 zlice gustina
– 1l. mlijeka
– 4 bijelanjka cvrsto tuceni snijeg uz dodatak par kapi limunova soka
– 2-3 slag pijene(u prahu)
ILI
– 200ml. slatkog vrhnja za slag
– cokolada za ukras po zelji ili cokoladni preljev
Priprema
Petit keks,namocite malo u toplom mlijeku,,pa ga poslozite na pleh ili uodgovarajuci kalup,pa ga ako zelite jos lagano poprskajte s rumom ili pina coladom.Podlogu od keksa ostavite u frizider dok ne pripremite kremu.
Prokuhajte mlijeko,pa u njega lagano dodajte,smijesu od umucenih zumanjaka,secera,vanilin secera,puding-prah-okusa vanile i gustin,dodajte i malo hladnog mlijeka,da smijesa postane lagano- tekuca.
U vrucu kremu,kada je gotova,dodajte cvrsto tuceni snijeg od bijelanjaka ,zlicu po zlicu,mijesajte drvenom zlicom.
Na ohladenu kremu stavite slag pijenu ili tuceno slatko vrhnje za slag.Izvadite podlogu od keksa iz frizidera,prelijte je puding-kremom i ukrasite slagom,po vrhu pospite cokoladom.

Nema komentara:

Objavi komentar