- 1.
Bijelanjke ulupajte u čvrst snijeg.Neprestano mješajući naizmjenično dodajte žlicu po žlicu brašno i šećer,
limunov sok, kakao, čokoladu u prahu.Sjedinite smjesu.
Kuhačom (ručno) umješajte prašak za pecivo
zlijte smjesu u pleh za pečenje (koristila sam dimenzije20 x 30 cm ) koji ste obložili masnim papirom .Pecite 15- tak minuta na 200 C.
Pečeno ostavite da semalo ohladi na rešetki ,skinite papir i kad se skroz ohladi prerežite da dobijete dvije kore
Žumanjke sa šećerom tucite na pari mikserom ,
dok ne dobijete zgusnutu smjesu
Ohladite.
Dobro izradite maslac ili margarin pa sjedinite s ohlađenom kremom.
U ovu smjesu nakraju umješajte tučenu šlag pijenu ili tučeno vrhnje
Nakapajte kore ja sam kuhanom kavom (možete i sokom limuna ili pak samo mljijekom)
azmažite sav nadjev pa pospite voce
Poklopite drugom korom. Napomena:U knjizi" Hrvatski kolači" kolač je bez voća i u se ovoj fazi prelije se glazurom
pripremljenom od 2 žlice vode ,150g čokolade u prahu, 2 žlice šećera i 150 g maslaca ta se smjesa na laganoj vatri mješa dok ne postane jednoličma (pazeći da ne zakuha ) i njome onda prelijte kola
mjesto te glazure, koristila sam na pari otopljenju bijelu čokoladu.
Ostavite da se rashladi najbolje preko noći.
Nema komentara:
Objavi komentar