loading...

ponedjeljak, 30. siječnja 2017.

ღ Voćne boem šnite

Sastojci

  • dorada
  • par žlica kuhane kave
  • Priprema

    1. 1.

      Bijelanjke ulupajte u čvrst snijeg.Neprestano mješajući naizmjenično dodajte žlicu po žlicu brašno i šećer,
    2. limunov sok, kakao, čokoladu u prahu.Sjedinite smjesu.
    3. Kuhačom (ručno) umješajte prašak za pecivo
    4. zlijte smjesu u pleh za pečenje (koristila sam  dimenzije20 x 30 cm ) koji ste  obložili  masnim papirom .Pecite 15- tak minuta na 200 C.
    5. Pečeno ostavite da semalo  ohladi na rešetki ,skinite papir i kad se skroz ohladi prerežite da dobijete dvije kore
    6. Žumanjke sa šećerom tucite na pari mikserom ,
    7. dok  ne dobijete zgusnutu smjesu
      Ohladite.
    8. Dobro izradite maslac ili margarin pa  sjedinite s ohlađenom kremom.
      U ovu smjesu nakraju umješajte tučenu šlag pijenu ili tučeno vrhnje
    9. Nakapajte kore ja sam kuhanom kavom  (možete i  sokom  limuna ili pak  samo mljijekom)
    10. azmažite sav  nadjev pa pospite voce
    11. Poklopite drugom korom. Napomena:U knjizi" Hrvatski kolači"  kolač je bez voća i u se ovoj fazi prelije se glazurom 
       pripremljenom od 2 žlice  vode  ,150g čokolade u prahu, 2 žlice šećera i 150 g maslaca ta se smjesa na laganoj vatri mješa  dok ne postane jednoličma (pazeći da ne zakuha ) i njome onda prelijte kola
    12. mjesto te glazure, koristila sam na pari otopljenju bijelu čokoladu.
      Ostavite da se rashladi najbolje preko noći.


Nema komentara:

Objavi komentar