Sastojci
16 osoba- Biskvit
- 6 komada jaja
- 1 Vanilin šećer Dolcela
- par kapi ekstrakta od vanilije
- 6 žlica šećera
- 6 žlica brašna
- 1 Prašak za pecivo
- prstohvat soli
- 3 žlice tamnog kakaa u prahu
- malo ulja
- malo ruma
- Krema
- 1/2 litre mlijeka
- 4 žlice šećera
- 1 Vanilin šećer Dolcela
- 1 paket Oreo double cream keksi
- 4 žlica brašna
- 250 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- Za ukrašavanje
- Oreo keksi
- bijela čokolada
- crna čokolada
- Šlag 5+ Dolcela
Priprema
- 1.Za biskvit stavite u mikser jaja, šećer, vanilin šećer, ekstrakt od vanilije i prstohvat soli te miksajte dok jaja ne narastu i izblijede. Prije kraja miksanja ulijte malo ruma za miris i aromu.
- 2.U istučena jaja dodajte malo ulja te lagano umiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Smjesu prelijte u prethodno namašćen kalup ili stavite papir za pečenje na dno te pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva cca 20 min. Provjerite čačkalicom ako je pečeno.
- 3.Uzmite Oreo kekse i odvojite punjenje od keksiju te kekse izmrvite.
- 4.Za kremu stavite u lonac mlijeko, šećer i vanilin šećer i neka zakuha. Kad zakuha, umiješajte u mlijeko brašno pomiješano s malo mlijeka te punjenje iz Oreo keksiju, miješajte još par minuta dok se ne zgusne. Pustite kremu da se ohladi.
- 5.Kada je krema ohlađena, u posudu stavite šećer u prahu i maslac te miksajte dok maslac ne bude pjenast. Kada ste izradili maslac, dodajte mu skuhanu kremu te dobro izmiksajte a pri kraju dodajte i komadiće Orea.
- 6.Ohlađeni biskvit prerežite te svaki dio namočite mlijekom ili vodom zaslađenom šećerom. Ja sam dvije kore biskvita prelila javorovim sirupom i bilo je odlično pa možete i s njim ako ga imate.
- 7.Na koru biskvita stavite kremu i razmažite te dodajte komadiće Orea. Ostavite dio kreme za razmazati okolo torte.
- 8.Nakon što se torta ohladila možete ju ukrasiti. Ja sam je samo namazala šlagom i ukrasila čokoladom te naravno Oreo keksima, no vi možete kako hoćete.
Posluživanje
I to je to. Nadam se da će Vam se svidjeti recept i da ćete i Vi sami probati. Torta je bila vrlo sočna, a važno je da dobro namočite biskvit, no ukoliko želite stvarno sočnu tortu i volite čokoladu predlažem vam ganache od tamne čokolade okolo torte ili kao jedan sloj između biskvita, uvjerena sam da će biti odlično! :)- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar