SASTOJCI :
– 1, 5 krompira,
– 3 jaja,
– 1oo gr margarina ili putera,
– 15o gr fete ili nekog tvrđeg sira,
– kašika origana,
– 2 kašičice soli,
– 2oo gr šunke,
– 1oo gr suvog mesa ili kobasice,
– 2oo gr kačkavalja,
– pavlaka za premaz tj vrh torte
– 3 jaja,
– 1oo gr margarina ili putera,
– 15o gr fete ili nekog tvrđeg sira,
– kašika origana,
– 2 kašičice soli,
– 2oo gr šunke,
– 1oo gr suvog mesa ili kobasice,
– 2oo gr kačkavalja,
– pavlaka za premaz tj vrh torte
Mi nismo mogli da sačekamo da se ohladi lepo, što se da primetiti na fotografiji
Vama preporučujem da slanu tortu spremite nekoliko sati ranije da bi se lepo prohladila i sekla. Ali ako ni vi ne možete da izdržite navalite jer je ukusna i topla, prosto se topi u ustima
PRIPREMA :
Krompir skuvati u ljusci. Oljuštiti ga i propasirati sa margarinom. Zatim dodati jaja, so i origano pa sve mikserom lepo sjediniti. Dodati fetu i promešati. Šunku, suvo meso i kačkavalj iseckati na kockice. U vatrostalnu činiju ili kalup za pečenje (može i pleh) staviti pola smese od krompira pa rasporediti šunku, meso i kačkavalj.
Preko staviti ostatak krompira i zapeći u zagrejanoj rerni na 2oo C oko 3o minuta pa je izvadite i poređajte kiselu pavlaku po vrhu i vratite u rernu da se još malo zapeče.
Uz slanu tortu od krompira možete dodati neku salaticu i ništa vam više ne treba jer je ona puna svega i sasvim dodvoljna za lep i obilan obrok :
Nema komentara:
Objavi komentar