loading...

nedjelja, 29. siječnja 2017.

Torta Diddl



Sastojci

  • Pudinga čokolada Dolcela
  • 65 g šećera
  • 750 ml mlijeka
  • 100 g maslaca
  • 450 g petit beurre keksa
  • 3 žlice mlijeka
  • jestive boje (ekstrakti arome metvice, jagode…)
  • Za čokoladnu glazuru:
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 50 ml slatkog vrhnja
  • 60 g maslaca
    • Za bijelu glazuru:
    • 150 g šećera u prahu
    • 1 žličica Gussnela Dolcela
    • 4 žlice slatkog vrhnja
    • 1 žličica maslaca
    • Priprema

      1. 1.
        Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i 100 ml hladnog mlijeka.
      2. 2.
        Preostalo mlijeko zakipite pa mu dodajte razmućen puding sa šećerom. Posudu vratite na vatru i, stalno miješajući, puding kuhajte 1-2 minute. Puding malo ohladite, umiješajte maslac narezan na listiće i dobro izmiješajte.
      3. 3.
        Četvrtasti kalup vel. 20×20 cm premažite maslacem. Dno kalupa prekrijte keksima, kekse nakapajte mlijekom, a zatim po njima rasporedite trećinu pripremljenog pudinga. Nastavite sa slaganjem naizmjenice pudinga i keksa dok ne potrošite namirnice, tako da zadnji red završite s keksima.
      4. 4.
        Čokoladnu glazuru pripremite tako da čokoladu i slatko vrhnje otopite na pari. Dodajte maslac narezan na listiće i sve dobro izmiješajte.
      5. 5.
        Ohlađeni kolač izvadite iz kalupa, stavite na dasku, prelijte čokoladnom glazurom i ohladite.
      6. 6.
        Pripremite bijelu glazuru: šećer u prahu, Gussnel i slatko vrhnje otopite na pari. Dodajte maslac i dobro izmiješajte. Dio bijele glazure odvojite i dodajte nekoliko kapi boje ili ekstrakta. Glazuru sa šećerom u prahu držite u toploj kupki.
      7. 7.
        Po ohlađenoj torti oblikujte lik Diddla. Diddla obojite pripremljenom bijelom i obojenom glazurom po vlastitoj želji.

      Posluživanje

      Ovako pripremljena torta prikladna je za dječje rođendane.

      Savjet

      Dno četvrtastog kalupa obložite prozirnom folijom.

Nema komentara:

Objavi komentar