Sastojci
- 2 Pudinga čokolada Dolcela
- 65 g šećera
- 750 ml mlijeka
- 100 g maslaca
- 450 g petit beurre keksa
- 3 žlice mlijeka
- jestive boje (ekstrakti arome metvice, jagode…)
- Za čokoladnu glazuru:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 50 ml slatkog vrhnja
- 60 g maslaca
- Za bijelu glazuru:
- 150 g šećera u prahu
- 1 žličica Gussnela Dolcela
- 4 žlice slatkog vrhnja
- 1 žličica maslaca
Priprema
- 1.Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i 100 ml hladnog mlijeka.
- 2.Preostalo mlijeko zakipite pa mu dodajte razmućen puding sa šećerom. Posudu vratite na vatru i, stalno miješajući, puding kuhajte 1-2 minute. Puding malo ohladite, umiješajte maslac narezan na listiće i dobro izmiješajte.
- 3.Četvrtasti kalup vel. 20×20 cm premažite maslacem. Dno kalupa prekrijte keksima, kekse nakapajte mlijekom, a zatim po njima rasporedite trećinu pripremljenog pudinga. Nastavite sa slaganjem naizmjenice pudinga i keksa dok ne potrošite namirnice, tako da zadnji red završite s keksima.
- 4.Čokoladnu glazuru pripremite tako da čokoladu i slatko vrhnje otopite na pari. Dodajte maslac narezan na listiće i sve dobro izmiješajte.
- 5.Ohlađeni kolač izvadite iz kalupa, stavite na dasku, prelijte čokoladnom glazurom i ohladite.
- 6.Pripremite bijelu glazuru: šećer u prahu, Gussnel i slatko vrhnje otopite na pari. Dodajte maslac i dobro izmiješajte. Dio bijele glazure odvojite i dodajte nekoliko kapi boje ili ekstrakta. Glazuru sa šećerom u prahu držite u toploj kupki.
- 7.Po ohlađenoj torti oblikujte lik Diddla. Diddla obojite pripremljenom bijelom i obojenom glazurom po vlastitoj želji.
Posluživanje
Ovako pripremljena torta prikladna je za dječje rođendane.Savjet
Dno četvrtastog kalupa obložite prozirnom folijom.- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar