loading...

utorak, 31. siječnja 2017.

Predivni kolačići koji se tope u ustima! Morate ih obavezno probati…

Sastojci:
Tijesto:
– 300 g glatkog brašna
– 200 g hladnog maslaca
– 100 g šećera u prahu
– prstovat soli
– 3 žlice hladne vode
– 1 žličica ekstrakta od vanilije po želji
Karamel sloj:
– 200 g karamel bombona, obične ili sa lješnjacima
– 3 žlice evaporiranog mlijeka (zgusnuto nezaslađeno)
Čokoladni sloj:
– 150 g mliječne čokolade
– 4 žlice evaporiranog mlijeka
– 2 žličice maslaca
Evaporirano mlijeko:
– 200 ml mlijeka sa što većim % masnoće
Priprema
Od ove količine se dobije otprilike 70 komada kolačića.
Za tijesto u veću zdjelu prosijati brašno, pa dodati šećer u prahu, sol i maslac narezan na listiće.
Sve sastojke trljati prstima kako bi se maslac upio u brašno. Dobit će se mrvičasto tijesto koje se potom poveže u loptu.
Ako se tijesto i dalje mrvi i ne da povezati, dodavati žlicu po žlicu hladne vode koliko treba da se formira tijesto. Meni su trebale 3 žlice vode.
Tijesto za ove kolačiće ne treba odležavati u hladnjaku.
Radnu površinu proći mokrom rukom, pa staviti suhu krpu, a na krpu papir za pečenje na kojem će se tijesto valjati.
Tako se papir neće pomicati pri valjanju. Tijesto podijeliti na dva dijela i svaki razvaljati na minimalno 0,8 cm debljine.
Papir i tijesto ne treba brašniti, tijesto se ne lijepi, ne treba niti valjati preko papira.
Malom modlicom ili čašom promjera 3,5 cm rezati krugove od tijesta (modlicu umakati u brašno kako bi tijesto lakše ispadalo) i slagati na papirom obloženu veliku tepsiju. Ostatke skupiti, razvaljati i opet vaditi krugove.

Nema komentara:

Objavi komentar