loading...

petak, 20. siječnja 2017.

dječija musaka


Sastojci

  6 osoba
  • 800 g mlevene junetine
  • velikih brašnastih krompira
  • zrela paradajza
  • veći crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike brašna
  • žumanca
  • 60 g maslaca
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • so, biber
  • 1/2 k.k. začina po želji (ruzmarin, timijan, peršun, origano ....)
  • Priprema

    1. 1.
      Priprema pirea:
      Oljuštite i operite krompir, narežite na kockice otprilike iste veličine i stavite u hladnu posoljenu vodu kako bi se svi komadi skuvali u isto vrijeme. Pustite da se krompir kuva dok ne počne da se raspada. Napravite pire na način na koji ga obično pravite. Ja ga pravim tako što ocedim krompire, izgnječim ga i umešam slatku pavlaku dok se ne sjedini sa krompirom. 

    2. 2.
      Priprema fila:
      Oljuštite paradajz tako što ste mu zasekli vrh i prelili kipućom vodom. Posle 10 sekundi odlijte vruću vodu i brzo nalijte hladnu i oljuštite ga. Narežite paradajz na kockice, narežite crni luk na kockice i izgnječite češnjak. Sve pržite na puteru oko10 min dok luk ne postakleni, a paradajz se ne raspadne.
    3. 3.
      Sada dodajte meso i pržite oko 10 min mešajući. Posolite, pobiberite i dodajte začine, zatim dodajte brašno i dobro sve sjedinite. Skinite sa vatre i umešajte žumanca.
    4. 4.
      Zagrejte rernu na 200*C i namažite posudu za pečenje puterom. 
      Rasporedite fil od mesa po dnu posude, lepo poravnajte i utapkajte, zatim sipajte pire odozgo, redjajući kašiku po kašiku i blago rasporedite da se fil i pire ne izmešaju. Izrendajte kačkavalj odozgo i zapecite u rerni oko 30 min.

    Posluživanje

    Jede se toplo uz zelenu salatu.

Nema komentara:

Objavi komentar