Sastojci
- 30 dkg Glatkog brašna Podravka
- 2 male žlice praška za pecivo Dolcela
- 1 jaje
- 15 dkg margarina
- 10 dkg šećera u prahu
- 1 vanilin šećer Dolcela
Priprema
- 1.Brašno (30 dkg), prašak za pecivo (2 male žlice), 1 jaje, margarin (15 dkg), šećer u prahu ( 10 dkg) i 1 vanilin šećer- sve to izmiješati, te, mijesiti rukama dok se svi sastojci ne povežu.Nakon toga razvaljati tijesto, te, raditi oblike kakve želite (srca..).
- 2.Pobrašniti protvan u kojem će te ih peći na 160-170 (5-10 min). Te paziti čim malo porumene gotovi su, oni su jako brzo pečeni, pa je ovo vrijeme okvirno.Inače keksiće posipam samo šećerom u prahu, aliznam i polovicu oblika (npr. srca) umočiti u otopljenu čokoladu i posipati kokosom.
- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar