loading...

nedjelja, 22. siječnja 2017.

Torta od jogurta


Sastojci

  • krema
  • 600 g jogurta
  • 250 g šećera
  • vanilin šećer
  • nešpricana limuna
  • 10 listića želatine
  • 1/2 l slatkog vrhnja
  • voće po izboru (mekano ili iz kompota)
  • “tijesto” (po želji)
  • 1/2 kutije Petit-beurrea (oko 150 g)
  • 1/2 maslaca
  • Priprema

    1. 1.
      Naribajte koricu 3 limuna (ako nemate nešpricane limune, onda uzmite 1 vrećicu kupovne limunove korice), a 2 iscijedite i u tom soku otopite želatinu.
    2. 2.
      Pomiješajte jogurt sa šećerom i naribanom limunovom koricom. Tomu dodajte istučeno slatko vrhnje i rastopljenu želatinu.
    3. 3.
      Na dno kalupa poslažite voće po izboru (ako želite), prelijte kremom i pustite da se dobro ohladi i stisne (po mogućnosti preko noći).
    4. 4.
      Kad se stisne, uklonite kalup, a na vrh poslažite još voća.

    Posluživanje

    Ako želite, možete kao podlogu napraviti “tijesto” od putra i mljevenih keksa. Meni je fino i bez toga, a i laganije je!
    U smjesu možete dodati i žlicu sitno sjeckane svježe metvice.
    (Na slici je bez “tijesta” i voća, samo s preljevom od bobičastog voća.)

Nema komentara:

Objavi komentar