Sastojci
- krema
- 600 g jogurta
- 250 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 3 nešpricana limuna
- 10 listića želatine
- 1/2 l slatkog vrhnja
- voće po izboru (mekano ili iz kompota)
- “tijesto” (po želji)
- 1/2 kutije Petit-beurrea (oko 150 g)
- 1/2 maslaca
Priprema
- 1.Naribajte koricu 3 limuna (ako nemate nešpricane limune, onda uzmite 1 vrećicu kupovne limunove korice), a 2 iscijedite i u tom soku otopite želatinu.
- 2.Pomiješajte jogurt sa šećerom i naribanom limunovom koricom. Tomu dodajte istučeno slatko vrhnje i rastopljenu želatinu.
- 3.Na dno kalupa poslažite voće po izboru (ako želite), prelijte kremom i pustite da se dobro ohladi i stisne (po mogućnosti preko noći).
- 4.Kad se stisne, uklonite kalup, a na vrh poslažite još voća.
Posluživanje
Ako želite, možete kao podlogu napraviti “tijesto” od putra i mljevenih keksa. Meni je fino i bez toga, a i laganije je!
U smjesu možete dodati i žlicu sitno sjeckane svježe metvice.
(Na slici je bez “tijesta” i voća, samo s preljevom od bobičastog voća.)- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar