loading...

nedjelja, 22. siječnja 2017.

Čudo od čokolade


Sastojci

  10 osoba
  • Biskvit
  • jaja
  • 10 dkg šećera
  • 20 dkg margarina
  • 10 dkg čokolade za kuhanje
  • 4 žlice brašna
  • prašak za pecivo

  • Krema
  • 0,5 l slatkog vrhnja
  • 20 dkg čokolade za kuhanje
  • 1 žlica šećera
  • Priprema

    1. 1.
      Izrada biskvita:
    2. 2.
      Žutanjke i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bijelanjaka (bijelanjke umiješati polagano, ne mikserom). Peći (u tepsiji cca 20x35cm)  na 180°C oko 20 min… ovisi od pećnice… provjeriti čačkalicom kad je pečeno.
    3. 3.
      Izrada kreme:
    4. 4.
      Slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavati na laganoj vatri (miješajući polagano) dok ne provri.
    5. 5.
      Pečeni biskvit izbockati vilicom na nekoliko mijesta i dok je još topao preliti ga sa toplom kremom. Krema je dosta rijetka ali je ne treba dodatno miksati ili bilo što dodavati jer će se nakon nekoliko sati u hladnjaku stisnuti. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temp. a onda staviti u hladnjak da se dobro ohladi i stegne krema…

Nema komentara:

Objavi komentar