loading...

nedjelja, 22. siječnja 2017.

Tiramisu s tresnjama


Sastojci

  • 400 g piškota
  • 2 dcl mlijeka
  • 4 žlice kakaa
  • 1 dl ruma
  • Krema
  • 250 g svježeg sira
  • žumanca
  • 6 žlica šećera
  • 2,5 dl slatkog vrhnja
  • par kapi arome višnje (ili jagode)
  • Kompot
  • 400 g trešanja (može i nekog dr. voća)
  • 150 g šećera
  • 1 vrećica želatine u prahu
  • Priprema

    1. 1.
      Trešnje oprati i očistiti od koštica. Skuhati kompot od trešanja i šećera. Kuhati kratko, dok trešnje ne puste sok. Kad je gotovo, sok procijediti i u njega dodati rastopljenu želatinu.
    2. 2.
      Žumanca pjenasto umutiti s šećerom, u to dodati ocijeđeni svježi sir. Slatko vrhnje posebno izraditi, te ga dodati u smjesu od sira. Na kraju dodati par kapi arome višnje.
    3. 3.
      Pomiješati mlijeko, rum i kakao, te u tu smjesu umakati piškote. Piškote slagati u duboki kalup ( ja sam slagala u pleh 20×30), na njih namazati pola kreme, po kremi rasporediti pola trešanja i politi s pola soka od kompota. Ponoviti postupak još jednom. Kad je gotovo staviti u frižider da se dobro ohladi.


Nema komentara:

Objavi komentar