loading...

nedjelja, 22. siječnja 2017.

Čokoladni san



Sastojci

  • 2 šalice smeđeg šećera
  • 1 šalica oštrog brašna
  • 1 šalica mekog brašna
  • 1 1/2 žličica praška za pecivo
  • 1 1/2 žličica sode
  • 3/4 šalice kakaa
  • jaja
  • 1 šalica mlijeka
  • 1/2 šalice ulja
  • 2 žličice arome vanilije
  • 1/2 šalice ključale vode
  • KREma
  • 2 šalice mlijeka
  • 1 vrećica pudinga od vanilije
  • 2 žlice šećera
  • 1 žličica instant kave (nessice)
  • 50 g mliječne čokolade
  • 50 g bijele čokolade
    • glazura
    • 200 g čokolade za kuhanje
    • 50 g maslaca
    • 5 žlica ulja
    • Priprema

      1. 1.
        Pomiješati sve suhe sastojke u jednoj zdjeli i sve mokre sastojke (osim vrele vode) u drugoj zdjeli.
      2. 2.
        Postepeno dodavati mokre sastojke u suhe, kad se sjedine, miksati 2 minute.
      3. 3.
        Dodati vrelu vodu, promiješati, izliti u kalup za pečenje (promjera 26cm) premazan maslacem i posut krušnim mrvicama.
      4. 4.
        Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva.
      5. 5.
        Peći oko 40-45 minuta… ako je potrebno (i ovisi o jačini pećnice), slobodno pecite dulje.
      6. 6.
        Za kremu, zakuhati šećer i puding u mlijeku, u još vrući puding umiješati obje vrste čokolade i nessicu, miješati dok se sastojci ne prožmu/stope.
      7. 7.
        Biskvit horizontalno prerezati na pola i filovati toplom kremom.
      8. 8.
        Za glazuru sve sastojke otopiti na pari i premazati preko kolača…
      9. 9.
        Dobro ohladiti i… uživati u sočnim zalogajima ove neodoljive torte.

Nema komentara:

Objavi komentar