loading...

petak, 20. siječnja 2017.

soslu burek



Sastojci

  4 osobe
  • listova za jufke/kore za pite
  • 200g tikvica
  • 100g ribanog sira/gauda i sl.
  • 150g feta sira/slanog sira
  • sol,papar
  • 1žlica maslinovog ulja
  • 1/2žličice Timijana sušenog Podravka

  • Preljev:
  • jaja
  • 200ml mlijeka
  • 100ml čvrstog jogurta
  • 100ml maslinovog ulja
  • sol,papar
    • Ostalo:
    • malo ulja za pekač
    • crni sezam/sezam

    • Priprema

      1. 1.

        Naribate tikvice pa ih stavite u zdjelu .Naribate sir i izmrvite fetu sve pomiješate sa tikvicama ,posolite i poparite po ukusu i potrebi/sve malo isprobate/.Odložite! Raširite jufku pa na jednom kraju stavite nadjev fino ga rasporedite /moj vam je savjet da nadjev odmah razdijelite na šest dijelova da svaka kora dobije istu količinu nadjeva/.
      2. 2.

        Zarolate jufku u valjak potom u ružicu .Nauljite keramički pekač /lagano /pa složite rolice dok ne potrošite sve .Lagano rolice pritisnite izvana samo da se malo spuste.
      3. 3.

        Pripremite preljev da sve sastojke zajedno dobro izradite metlicom posolite i poparite naravno po ukusu.Prelijete preljev preko rolica.Stavite sve u frižider na sat vremena.
      4. 4.

        Zagrijete pećnicu na 200C ,pecite burek na najnižoj vodilici nekih 30min ili dok ne dobije finu boju ,prije pečenja možete ga lagano posuti crnim sezamom nije pravilo. Pečeni burek ostavite da se lagano ohladi,vadite na tanjure ružice i servirate ih sa dosta jogurta
      2.

Nema komentara:

Objavi komentar