Sastojci
- Recept je jako jednostavan: koliko sviježeg sira, toliko oštrog brašna, upola toliko svinjske masti i soli po želji.
- 500 gr svijžeg sira
- 500 gr Pšeničnog oštrog brašna Podravka
- 250 gr domaće svinjske masti
- soli
- za premaz:
- 1 jaje
- sol
- sezam ili kim
Priprema
- 1.Sve sastojke: dobro rashlađenu mast, sir, brašno i sol staviti u zdjelu i sve zajedno razmrviti među prstima. Prebaciti na pult ili na dasku i umijesiti glatko tijesto. Ostaviti da se odmara na hladnom 30 minuta.
- 2.Tijesto razvaljati na oko pola prsta debljine. Rezati krekere ja sam koristila modle za kekse. Slagati ih na lim prekriven papirom za pečenje
- 3.Jaje razmutiti sa prstohvatom soli i time premazati krekere. Posipati sa sezamom, ili kimom.
- 4.Peči u prethodno zagrijanoj pećnici, na 200 °C , 15 – 20 minuta ovisno o pećnici dok ne dobiju zlatnu boju. Ohladiti i poslužiti
- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar