loading...

ponedjeljak, 23. siječnja 2017.

Slani krekeri sa sirom


Sastojci

  • Recept je jako jednostavan: koliko sviježeg sira, toliko oštrog brašna, upola toliko svinjske masti i soli po želji.
  • 500 gr svijžeg sira
  • 500 gr Pšeničnog oštrog brašna Podravka
  • 250 gr domaće svinjske masti
  • soli
  • za premaz:
  • jaje
  • sol
  • sezam ili kim
  • Priprema

    1. 1.
      Sve sastojke: dobro rashlađenu mast, sir, brašno i sol staviti u zdjelu i sve zajedno razmrviti među prstima. Prebaciti na pult ili na dasku i umijesiti glatko tijesto. Ostaviti da se odmara na hladnom 30 minuta.
    2. 2.
      Tijesto razvaljati na oko pola prsta debljine.  Rezati krekere ja sam koristila modle za kekse. Slagati ih na lim prekriven papirom za pečenje
    3. 3.
      Jaje razmutiti sa prstohvatom soli i time premazati krekere. Posipati sa sezamom, ili kimom.

    4. 4.
      Peči u prethodno zagrijanoj pećnici, na 200 °C , 15 – 20 minuta ovisno o pećnici dok ne dobiju zlatnu boju. Ohladiti i poslužiti

Nema komentara:

Objavi komentar